Actualitate

Meteorologii anunta o iarna geroasa, cu temperaturi scazute si viscol. Prognoza meteo pana pe 17 decembrie

Publicat: 21 nov. 2018
17

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 19 noiembrie – 17 decembrie. Potrivit acestor previziuni, urmeaza o iarna geroasa, cu temperaturi mult mai scazute fata de normalul perioadei, ninsori abundente, rafale de vant si viscol. Iata asadar cum va fi vremea in urmatoarea luna de iarna.

Saptamana 19-25 noiembrie

Temperatura aerului va avea valori mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile estice, sudice si partial in cele centrale, iar in restul tarii vor fi in general apropiate de mediile multianuale ale saptamanii.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi cel mai probabil excedentare in regiunile sudice, estice si local in centrul tarii, iar in restul teritoriului se vor situa in jurul mediilor climatologice ale saptamanii.

Saptamana 26 noiembrie – 2 decembrie

Mediile valorilor termice ale saptamanii se vor situa sub cele normale in toate regiunile, cu o abatere negativa mai prununtata in partea de est a tarii. Cantitatile de precipitatiile estimate a se inregistra in aceasta saptamana vor fi in general apropiate de mediile multianuale in nord-vestul si centrul tarii si usor excedentare in restul teritoriului.

Saptamana 3-9 decembrie

In general mediile valorilor termice ale acestei saptamani se vor situa usor sub cele normale pentru acesta perioada in est si sud-est si vor fi apropiate de acestea in restul teritoriului. Cantitatile de precipitatii se vor situa in general in limite normale ale perioadei.

Saptamana 10-17 decembrie

Mediile valorilor termice, in general, se vor situa usor sub cele normale pentru acesta perioada in cea mai mare parte a tarii.

In general, regimul pluviometric se va incadra in limitele climatologice ale saptamanii, cu posibilitatea unui usor deficit, local, in regiunile estice.

Adauga un comentariu