Local

Metoda Accidentul mai face o victima in randul iesenilor

Publicat: 15 sept. 2015
1
Ieri dupa-amiaza, Sectia 3 Politie a fost sesizata de Iulia B., de 64 de ani, din Iasi, cu privire la faptul ca in aceeasi zi, in jurul orei 9:30, a fost apelata telefonic de catre o persoana necunoscuta, care si-a declinat calitatea de politist si care i-a adus la cunostinta ca fiul ei a provocat un accident rutier soldat cu victime. Aceasta persoana i-a solicitat suma de 3.200 de euro pentru rezolvarea procesului penal, iar persoana vatamata a acceptat, fapt pentru care a oferit suma de 15.000 de lei unui tanar necunoscut care s-a deplasat la domiciliul acesteia. 
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. In perioada august-decembrie 2015, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi, in parteneriat cu Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Iasi si Corpul National al Politistilor – Consiliul Teritorial Iasi deruleaza proiectul „Fii precaut, nu te lasa inselat”, destinat reducerii riscului de victimizare in randul persoanelor in varsta. Principalele activitati vizate de acest demers preventiv constau in diseminarea mesajelor preventive catre populatie, prin distribuirea de material de informare (afise, flyere), dar si prin organizarea de intalniri cu persoanele in varsta in cadrul carora sa fie prezentate modurile de operare ale escrocilor, cum sa recunoasca o inselaciune si cum trebuie sa reactioneze atunci cand identifica un astfel de infractor.
„Atragem inca o data atentia iesenilor sa manifeste o grija sporita atunci cand li se cer bani! Cetatenii trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte: in caz de accident, nu exista notiunea de plata a unor despagubiri, decat in urma unei hotarari judecatoresti sau daca este facuta prin intermediul unei societati de asigurari. Intotdeauna trebuie verificat daca ruda respectiva a fost implicata intr-un eveniment rutier. Cereti date despre unitatea medicala, despre unitatea de politie sau de parchet unde pretinde impostorul ca s-ar afla ruda si sunati pentru confirmare. In astfel de situatii, reprezentantii Politiei sau Parchetului nu retin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicati in eveniment si nici nu solicita sume de bani!”, spun reprezentantii IPJ Iasi.
Adauga un comentariu