Cabinete medicale

Metoda eficienta de a invata usor si rapid o limba straina: in 17 zile

Publicat: 11 apr. 2017
Un antreprenor britanic a dezvaluit metoda eficienta cu ajutorul careia a reusit sa invete mai multe limbri straine usor si intr-un timp foarte scurt.
Chiar daca studiile stiintifice au aratat ca potentialul maxim pentru invatarea unei limbi straine este in jurul varstei de 7-8 ani, David Bailey a demonstrat contrariul. Antreprenor britanic de succes, Bailey a povestit pe quora.com cum a reusit sa invete mai multe limbi straine, printre care franceza si spaniola.     
Spre exemplu, dupa doar 17 zile barbatul a fost capabil sa vorbeasca fluent limba franceza, iar secretul consta intr-o rutina respectata zi de zi cu sfintenie, pe care a fost de acord sa o dezvaluie.   
In fiecare dimineata, Bailey asternea pe hartie o lista cu verbe regulate si neregulate, dar si diferite cuvinte, proces caruia ii acorda aproximativ doua ore. „Cred cu tarie ca a scrie de mana este cel mai bun mod de a memora lucruri“, precizeaza Bailey.    
In timp ce-si nota pe hartie verbele si cuvintele, Bailey asculta cursuri de predare a limbii respective: „Iti este de mare ajutor sa auzi alti elevi cum gresesc, pentru ca astfel inveti mai usor. Mai mult, iti creeaza impresia ca esti cu adevarat la un curs si acest lucru te motiveaza.“  
La pranz, Bailey obisnuia sa alerge timp de 45-60 de minute in timp ce asculta in casti melodii in limba franceza. „Muzica este o modalitate foarte buna de a invata intonarea unei limbi si de a-ti instrui muschii faciali in timp ce fredonezi versurile“, a explicat Bailey.    
De asemenea, antreprenorul citea carti in limba franceza. „Dupa amiaza citeam cateva pagini din «Charlie and the Chocolate Factory» in limba franceza. Sa recitesti cartile copilariei intr-o alta limba e un mod foarte bun de a deprinde o limba straina. In primul rand, limbajul folosit este foarte simplu, iar in al doilea rand, stiind povestea puteti ghici sensul cuvintelor noi si astfel evitati sa folositi un dictionar. Surprinzator, cartile pentru copii sunt mult mai distractive intr-o limba straina“, a declarat Bailey.   
Acesta petrecea cel putin o ora pe zi scriind eseuri despre propria persoana, rugandu-si apoi apropiatii care cunosteau limba sa i le corecteze. „Cand intalnesti oameni noi din alte tari, acestia iti pun intrebari clasice de genul De unde esti? si Cu ce te ocupi?, iar daca iti construiesti niste raspunsuri dinainte te ajuta sa fii mai increzator cand porti o conversatie“, crede Bailey.    
Un alt truc oferit de Bailey este sa invatati cuvintele de legatura din limba respectiva, cum ar fi in franceza „alors“ sau „en fait“, pentru ca acestea te ajuta foarte mult intr-o discutie.    
„Dupa cele 17 zile de pregatire, am mers intr-o excursie in Paris, am intalnit o fata intr-o cafenea si am inceput sa vorbim. Dupa cateva minute, m-a intrebat de cat timp locuiesc in Franta, iar cand i-am spus ca abia ce am invatat limba, si-a dat cuvantul ca a avut impresia ca locuiesc acolo de mai bine de un an“, a povestit Bailey in final. 

Videochat
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit