Sfatul medicului

Metoda inedită de slăbit recomandată de Mihaela Bilic

Publicat: 05 oct. 2020
Mihaela Bilic
Dacă vreţi să mâncaţi mai puţin şi să vă săturaţi mai repede, beţi apă în timpul mesei

Dacă vreţi să mâncaţi mai puţin şi să vă săturaţi mai repede, beţi apă în timpul mesei, recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic. Mai precis, specialistul ne sfatuieste ca, la o gură de mâncare, sa bem doua guri de apă, mai ales daca dorim să scapam de kilogramele în plus. Nutriţionistul sustine ca afirmaţia conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive nu are baza stiintifica si nu ar fi adevarata.

Metoda inedită de slăbit recomandată de Mihaela Bilic

Atunci cand bem si apa in timpul mesei, mai ales cand consumam alimente tari, in stomac se formeaza un felde ciorba care măreşte senzaţia de saţietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire:

„Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea. Abia în intestin are loc digestia şi absorţia nutrientilor şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac? -dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame -dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire”.

Mihaela Bilic subliniaza faptul ca asa ar proceda copiii slăbănogi şi scarandivi:

„Exact aşa procedează copiii slăbănogi şi scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercaţi şi voi să beţi un pahar de apă în timpul mesei şi veţi constata că vă simţiţi sătui cu mult mai puţină mâncare. Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Şi cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puţin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci reţeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă”.

Adauga un comentariu