Coronavirus

Metode anti-pandemie în India! Autoflagelare socială sau bătaie cu beţe de bambus!

Publicat: 26 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode anti-pandemie în India Autoflagelare socială sau bătaie cu beţe de bambus

India şi-a pus populaţia de 1,3 miliarde oameni sub izolare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Până acum India a declarat doar 606 îmbolnăviri şi 10 decese, un număr extrem de mic raportat la numărul populației. Cum India are o densitate mai mare decât a Chinei, asta poate însemna, într-un scenariu negru, că răspândirea virusului ar putea fi mult mai agresivă.

Reuters a publicat imagini în care poliţiştii îi lovesc cu beţe de bambus pe cei care nu respectă restricţiile. După anunţul de intrare în carantină, zeci de mii de oameni au luat cu asalt magazinele alimentare, dar şi farmaciile, pentru a-şi face provizii.

De asemenea, postul de ştiri IBNT-TV18 a difuzat clipuri din diferite zone din India în care poliţişti obligă bărbaţi şi femei să stea ghemuiţi, să se întindă în stradă sau să-şi scoată bluzele şi să şi le înfăşoare în jurul feţei, ca sancţiune pentru încălcarea restricţiilor. În Mumbai, poliţiştii au obligat un grup de copii care au sfidat ordinul de a sta în casă să facă genuflexiuni atingându-şi urechile cu mâinile încrucişate, o pedeapsă aplicată din vremuri străvechi tineretului din regiune.

Agențiile internaționale de presă relatau ieri că poliţia indiană a recurs la o tactică inedită pentru a-i determina pe oameni să stea în case ca să limiteze răspândirea noului coronavirus: îi face de ruşine pe contravenienţi în social media.

O patrulă de poliţie din oraşul Baliguda (statul Odisha, est) a surprins miercuri un grup de persoane care hoinărea pe stradă, încălcând restricţiile de deplasare. Ca pedeapsă, poliţiştii i-au fotografiat punându-i să ţină afişe cu textul: „Sunt un egoist. Pun în pericol comunitatea hoinărind pe străzi şi nu-mi pare rău pentru asta”. „Am difuzat fotografiile pe platforme de social media. Sperăm ca acest lucru să împiedice alţi oameni să încalce protocoalele care au fost instituite”, a declarat un responsabil al poliţiei locale.

Atât în social media, cât şi pe posturile de televiziune din India au început să circule imagini similare, preluate din alte zone ale ţării. „Sunt un inamic al societăţii, nu vreau să stau acasă”, este mesajul unui alt poster cu care au fost fotografiaţi mai mulţi bărbaţi reţinuţi de poliţie într-un district din statul Madhya Pradesh (centru).

În India, unde numărul de cazuri confirmate de contaminare a trecut de 500 în rândul celor 1,3 miliarde de locuitori, a fost instituită marţi seara o carantină generală pentru 21 de zile. Toate trenurile şi zborurile au fost anulate, au fost interzise adunările de peste 4 persoane şi locuitorii pot ieşi din casă doar pentru alimente, medicamente şi alte articole esenţiale.

Adauga un comentariu