Titlurile zilei

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară își revine după accident. Își va aminti ce s-a întâmplat în noaptea în care a fost ținută în agonie de soțui ei, Codrin Nicoară?

Publicat: 30 mai 2020
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se află încă pe patul de spital după trei săptămâni de la accidentul suferit în casa sa din comuna Aroneanu
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară își revine după accident. Face mici progrese, chiar dacă starea ei este în continuare gravă și toată lumea speră ca aceasta să fie în curând cum era înainte de accident. Este singura persoană în măsură să spună dacă a fost un accident sau dacă a fost împinsă pe scări sau lovită

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară își revine treptat după accident. Chiar dacă inițial medicii erau rezervați în ceea ce privește șansele acesteia de supraviețuire, acum au o urmă de speranță. Maria Macsim Nicoară respiră singură, deschide ochii și răspunde la stimuli. Asta nu înseamnă însă că este în afara oricărui pericol. Starea ei este în continuare critică, asta în termeni medicali. Anchetatorii speră ca aceasta să-și revină, să poată povesti ce s-a întâmplat. Rămâne însă o întrebare: își va aminti? Medicii spun că o persoană care suferă asemenea leziuni nu-și poate reveni în totalitate. În cazul în care își va reveni, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

Povestea începe sâmbătă, pe 9 mai, când, în jurul orei 23:00, soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, o găsește pe artistă căzută la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în Aroneanu. Din acel moment lucrurile par să scape de sub control. Codrin Nicoară își găsește soția în stare de semiconștiență și face un gest de neînțeles. În loc să sune la 112 și să cheme ajutor, o ridică și o duce într-o cameră, unde o lasă în pat. Poate că gestul său are o explicație, având în vedere că relația dintre cei doi s-a răcit considerabil în ultima perioadă și se pregăteau de divorț. Totuși, familia Macsim-Nicoară poza într-o familie model, în care problemele sunt inexistente.

A crezut că i s-a făcut rău de la băutură

Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. El a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă. Cert este că mezzosoprana a consumat alcool în acea zi. Drept dovadă, surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că mezzosoprana avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge, după ce a ajuns la spital. O valoare destul de mică, însă trebuie luat în calcul un aspect deosebit de important. Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, la ora 23:00 și a fost așezată pe un pat.

Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. Cea din urmă a plecat din apartamentul în care locuiește în zona centrală a Iașului spre vila celor doi soți din Aroneanu. Asta se întâmpla spre dimineață.

Dimineață, la ora 7:10, soacra mezzosopranei a sunat la 112

Ulterior, la ora 7:10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, sună la numărul unic de urgențe 112 și cere ajutor spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă. La un calcul simplu rezultă faptul că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie. Revenind la alcoolemia femeii, de 0, 40 miligrame de alcool pur în sânge, acum se poate explica totul. Un echipaj de terapie intensivă mobilă a ajuns în vila din Aroneanul în jurul orei 7:30.

Au mai trecut câteva minute bune până când Maria Macsim Nicoară a fost intubată și ventilată pentru a putea fi transportată la spital. Aproximativ în jurul orei 8:00, aceasta ajunge la spital. Acolo i se stabilește un diagnostic și este supusă mai multor controale. Atunci i se recoltează probe biolgice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Astfel, alcoolemia din sângele femeii a fost stabilită după aproximativ nouă ore de când mezzosoprana s-a oprit din consumul de alcool. Astfel, în momentul în care a căzut, alcoolemia era mult mai mare, probabil în jurul valorii de 1 miligram de alcool pur în sânge, asta din spusele specialiștilor.

Comentarii
  • Ce barbat este trambitand,din prima clipa,ca totul a pornit de la bautura!…Oricum s-ar fi vazut la analize dar sa o lasi sa agonizeze opt ore este o crima. Il intretinea si vanzatoarea, plus restul seviciilor, e cam rotofei nevolnicul…

  • Doamne ajuta pe femeia asta, ca nu-i o femeie oarecare.
    Poate dupa ce-si revine, daca-si aminteste ceva, va elucida misterul accidentarii dumneaei.
    Pana atunci multa sanatate. Sper personal ca prietenii ii vor fi aproape si vor face ceva ca sa nu mai stea in casa aia. Nu cred ca i-ar face bine. Am eu o vorba: in casa omului nu-i bine sa te bagi, dar cateodata cam trebuie. Doamne ajuta.

Adauga un comentariu