Sfaturi pentru casa si gradina

Mi-am stropit pomii fructiferi din curte cu acest amestec si nu au mai fost atacati de boli! Trucul pe care trebuie sa il stii si sa-l folosesti si tu! Bonus: Cum sa ai lamai cu flori si fructe

Publicat: 04 mai 2018

Cand m-am mutat acum cativa ani la tara, am vrut si eu ca tot gospodarul sa am in curte cativa pomi fructiferi. Am cumparat puieti, i-am plantat, s-au prins, si initial toate au mers bine pana au inceput daunatori. Cum nu doream sa stropesc cu chimicale, am incercat multe metode care au esuat lamentabil. Dupa ce am pierdut primii pomisori, am aflat de la un amic mai priceput despre o reteta care m-a amuzat initial si nu i-am dat mult credit, insa surpriza a fost uriasa.

Cum am procedat:

Dintr-un litru de lapte de vaca crud si 3 litri de apa pe care ii punem intr-o pompa de stropit de maxim 8 litri obtinem un lichid alburiu la care mai adaugam o lingura de aracet de tamplarie, pentru ca substanta sa adere mai bine pe ramuri si frunze!Stropirea se poate face mai des decat in mod normal, fara grija ca veti face rau plantelor. Avand in vedere sucesul obtinut am extins folosirea ei si la legume. Rezultatul a fost acelasi!

Citeste si Cum sa ai in curte lamai cu flori si fructe

Lamaiul este o planta foarte pretentioasa atunci cand e vorba de lumina, apa si caldura. Lamai cu flori si fructe nu vom avea daca sunt deficiente la aceste capitole. La fel ca toate citricele, si Lamaiul are nevoie de foarte multa lumina pentru a inflori. Plasati ghiveciul cu Lamaiul intr-un loc la fereastra sau direct in balcon daca este inchis si incalzit. Planata are nevoie in medie de 6 ore de lumina intensa pe zi.

Citricele sunt sensibile la frig. Pentru un Lamai cu flori si fructe e nevoie de caldura constanta. Nu lasati temperatura sa scada sub 20 de grade, atat in timpul zilei cat si noaptea. Exceptie face perioada in care planta este in repaus cand metabolismul incetineste si atunci si conditiile in care sta se schimba. Detalii aici:

De ce cad frunzele de Lamai

Lamaiul este ajutat sa se hraneasca, sa infloreasca si sa fructifice  de o ciuperca. In jurul radacinilor sale este o retea fina de hife care nu trebuie distrusa. Deci mare atentie cand schimbati pamantul din ghiveci, cel din jurul radacinilor nu trebuie inlocuit total daca vreti un Lamai cu flori si fructe. Apa fara clor si calcar si in cantitate  suficienta va ajuta pomisorul vostru sa faca flori si fructe. O planta care sufera de sete va avorta florile si nu va lega niciodata. Pentru a mentine o umiditate mai ridicata tineti ghiveciul pe o tavita cu bile de argila in care a fost pusa apa si de asemenea pulverizati frunzele.

Planta trebuie de asemenea hranita ca sa faca fructe. Citricele sunt sensibile la deficitul de magneziu, mangan, fier si zinc. De aceea trebuie fertilizate din primavara pana toamna cu solutie lichida sau solida, dar NUMAI daca e special conceputa pentru citrice. In cazul unor deficiente grave, fertilizati si foliar, dar cu doze mai putin concentrate decat atunci cand fertilizati pe sol.

Gasiti toate indicatiile privind concentratia pe eticheta produsului. Respectati dozele, ele variaza de la produs la produc in functie de compozitia chimica. Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.loading...

Adauga un comentariu