News Flash:

Mica Industrie a mai pierdut un proces

20 Decembrie 1999
1605 Vizualizari | 0 Comentarii
In 1998, o fosta angajata a societatii iesene Mica Industrie SA, Valentina Voiculescu, actiona in instanta intreprinderea la care lucrase un numar important de ani, fiind data la o parte pe motiv de "concurenta neloiala". Alaturi de motivele desfacerii contractului de munca, motive care au fost considerate de catre fosta angajata ca neavind un suport real, intre cele doua parti a intervenit un alt litigiu, legat de o serie de utilaje apartinind familiei Voiculescu, dar pe care Mica Industrie refuza sa le inapoieze adevaratilor proprietari. "Aceste utilaje apartin de trei generatii familiei Voiculescu. Tatal meu trebuia sa preia inca din 1991 o serie de spatii corespunzatoare din patrimoniul IJIPIPS Iasi pentru a ne desfasura activitatea, o data cu divizarea acesteia in mai multe unitati, printre care si Mica Industrie. Din lipsa unui spatiu corespunzator si pentru a nu arunca utilajele la fier vechi si a lasa fara piine sapte oameni, am continuat in mod tacit colaborarea cu Mica Industrie, folosind in continuare propriile utilaje. In 1997, in timpul unui inventar, am fost anuntata telefonic ca sectia se va muta din strada Sf. Lazar nr.31 la Abator, la etajul intii al fostei spalatorii. Nu mi s-a dat nimic scris atunci, pentru a nu putea ataca in justitie aceasta hotarire a conducerii unitatii. Cu toate ca am protestat referitor la aceasta hotarire, mutarea s-a efectuat. In spatiul din strada Sf. Lazar functioneaza in prezent o societate de valori mobiliare", ne-a povestit Valentina Voiculescu, fostul sef al sectiei de Presaj - Forme prajituri.
"Dupa mutarea abuziva a sectiei, am decis, impreuna cu tatal meu, sa ne infiintam propria societate, adica exact ceea ce dorisem in 1991. Aceasta societate comerciala urma sa aiba ca obiect de activitate producerea formelor de prajituri, fapt pentru care am solicitat conducerii SC Mica Industrie SA restituirea utilajelor. Cu toate ca societatea nou infiintata nu a inceput sa functioneze, in 1998 mi-a fost desfacut contractul de munca pe motiv de concurenta neloiala desi, conform datelor preluate de la Camera de Comert si Industrie a judetului Iasi, producerea de forme de prajituri a fost introdusa in obiectul de activitate al SC Mica Industrie SA abia in luna aprilie a acestui an. Adica la mai bine de un an de cind fusesem acuzata de concurenta neloiala. Pina atunci, in obiectul de activitate al SC Mica Industrie figura doar xconstructii metalice si parti componentex si xstructuri si timplarii metalicex", a mai precizat Valentina Voiculescu.
Procesul dintre Mica Industrie si fosta angajata a avut o desfasurare diferita. Daca la Judecatorie, instanta a respins plingerea depusa de aceasta, termenul judecat la Tribunal a schimbat decizia, dispunind "reintegrarea contestatoarei in postul avut anterior, cu obligarea unitatii la plata drepturilor banesti cuvenite incepind cu data la care dispozitia a devenit efectiva si pina la integrare". De aceasta data, recurs a facut Mica Industrie, acesta fiind insa respins de catre Curtea de Apel. Aceasta decizie, a carei pronuntare a fost aminata de doua ori, dar care a dat cistig de cauza fostei angajate, s-a bazat pe datele eliberate de Oficiul Registrului Comertului, care a confirmat, negru pe alb, ca modificarile din obiectul de activitate al SC Mica Industrie, printre care se numara si activitatea sectiei de Presaj - Forme Prajituri, au intervenit la mai bine de un an de la data in care procesul dintre cele doua parti fusese pus pe rol. Decizia civila nr. 1.911, pronuntata pe data de 15 decembrie 1999 de catre Curtea de Apel Iasi, este irevocabila, in sustinerea acestei hotariri fiind eliberat si un certificat, semnat de presedintele Valeriu Diaconu, prin care se respinge recursului formulat de Mica Industrie.
Pentru Mica Industrie, aceasta decizie reprezinta un al doilea proces pierdut in aceasta toamna, in care se judeca cu fostii angajati. Va reamintim ca aceasta societate a fost actionata in instanta de mai multi fosti angajati ai ei, datorita faptului ca erau impiedicati sa devina proprietari ai locuintelor pe care le detin, locuinte administrate de Mica Industrie. Din cele trei astfel de dosare care se afla inca pe rol, solutionarea unuia deja a dat cistig de cauza reclamantului. Celelalte doua dosare urmeaza sa se rezolve cit de curind.
Mihai ANDREI
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014748 (s)