Eveniment-Social

„Mica Pinacotecă din Jassy” – expoziție unicat de artă, deschisă astăzi la Ateneul Național din Iași

Publicat: 15 dec. 2020
Ateneul Național din Iași, Andrei Apreotesei
Foaierul de la Ateneul Național din Iași unde instituția organizează o expoziție de artă unicat

„Mica Pinacotecă din Jassy”, o expoziție unicat de artă, va fi deschisă la Ateneul Național din Iași. Aceasta este deschisă astăzi, 15 decembrie 2020, de la ora 11:00. Cu acest prilej, Ateneul organizează această expoziție unde vor putea fi admirate operele unor pictori români celebri. Este singura expoziție din urbe în care vor putea fi văzute și achiziționate tablouri din arhivele personale ale unor colecționari

Ateneul Național din Iași deschide proiectul „Mica Pinacotecă din Jassy”! Este o expoziție unicat de artă ce va fi deschisă la Ateneu, astăzi, 15 decembrie 2020, de la ora 11:00. Cu acest prilej, instituția organizează această expoziție unde vor putea fi admirate operele unor pictori români celebri. Este singura expoziție din urbe în care vor putea fi văzute și achiziționate tablouri din arhivele personale ale unor colecționari. Vor putea fi admirate schițe, xilogravuri, acuarele și picturi în ulei care aparțin unor artiști precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Theodor Pallady sau Octav Băncilă.

Este o șansă unică, poate, de a vedea în aceeași expoziție opere de artă ale pictorilor români ce au făcut istorie

În proiectul „Mica Pinacotecă din Jassy”, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Theodor Pallady, Octav Băncilă, Otto Briese, Dan Hatmanu, Corneliu Baba, Costache Agafiței, Ion Andreescu, Mircea Mihail Ghiorghiu, Horia Teodoru, Radu Daranga, Victor Mihăilescu Craiu, Sorin Ilfoveanu, Victor Geangalău, Ioan Bălău, Leon Biju, Ion Theodorescu-Sion, Felix Aftene și alții.

„Invităm publicul ieșean să vină la Ateneu pentru a vizita «Mica Pinacotecă a Iașilor». Este o șansă unică, poate, de a vedea în aceeași expoziție opere de artă ale pictorilor români ce au facut Istorie. De asemenea, dacă sunt colecționari care dețin astfel de tablouri și vor să le prezinte publicului larg, sunt bineveniți să le expună în «Mica noastră Pinacotecă!»”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Taxa de vizitare a expoziției este de 5 lei, iar accesul va fi permis în limita locurilor disponibile. Pe toată durata evenimentului, publicul este rugat să respecte măsurile de siguranță sanitară.

„Piața de Crăciun” va fi deschisă pe tot parcursul lunii decembrie

Deja, Moș Nicolae a venit la Ateneul Național din Iași. De asemenea, instituția propune o nouă premieră de teatru pentru copii și deschiderea „Pieței de Crăciun”. Spectacolul „În seara de Moș Nicolae”, regizat de Erica Moldovan și Daniel Onoae, a fost difuzat on-line, pe www.ateneuiasi.ro, duminică, 6 decembrie 2020, începând cu ora 18:00. Mii de luminițe, Moși cu plete dalbe, reni, globuri uriașe, brazi împodobiți, jocuri de lumini și lasere animă deja clădirea emblematică a Tătărașilor. Asta se va întâmpla în toată luna cadourilor.

Adauga un comentariu