Fotbal extern

Michel Platini: “Messi ete un ucigas”

Publicat: 11 ian. 2012

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a dorit să salute luni atribuirea, pentru a treia oară consecutiv, a trofeului ‘Balonul de Aur’ argentinianului Lionel Messi, care i-a egalat recordul stabilit între 1983 şi 1985, pe vremea cand evolua sub culorile clubului Juventus Torino, calificandu-l pe atacantul echipei FC Barcelona drept ‘ucigaş’.

‘Balonul de Aur este ceva subiectiv. Faptul că îi este atribuit unui băiat precum Messi, nu există nimic mai logic, pentru că pur şi simplu face lucruri minunate. El este ajutat de un colectiv excepţional şi deci este formidabil că l-a cucerit de trei ori pană la varsta de 24 de ani. Nu l-aş putea situa la un anumit nivel în istoria fotbalului pentru că mai are mult de jucat. Dar totul decurge rapid în fotbal. Să ne amintim de Ronaldinho cand a caştigat Balonul de Aur (2005). Am spus la acea vreme că va mai caştiga multe, dar nu s-a mai întamplat. Insă Messi reprezintă un întreg ansamblu. El are nevoie de un colectiv cum este cel de la Barcelona şi este un ‘ucigaş’ în adancul fiinţei sale. El are aerul unui băiat liniştit, simpatic, dar pentru a înscrie goluri în felul în care o face trebuie să fi un ‘ucigaş’. Nu poţi să caştigi dacă eşti prea drăguţ în fotbal’, a declarat preşedintele forului continental.

‘La 24 de ani, el are încă viitorul în faţă. Este deja un jucător fantastic şi nu trebuie să încercăm să-l plasăm în timp. Este cel mai mare jucător al generaţiei sale, la fel cum au fost alţi jucători la vremea lor. Numai în fotbal se compară generaţiile. Niciodată nu am auzit comparandu-i pe Adrian Celentano, Beatles sau Edith Piaf, dar în fotbal se întamplă asta. La vremea respectivă unii spuneau: ‘Di Stefano este cel mai mare jucător din toate timpurile’. Apoi, au fost Pele, Cruyff şi acum Messi’, a conchis Platini.loading...

Adauga un comentariu