News Flash:

Mici expirati la restaurantul Cotnari

17 Ianuarie 2002
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
•Dupa ce au fost depozitati o zi in congelator si patru in frigider, micii erau oferiti consumatorilor •Pasta de mici a fost confiscata, iar carmangeria sigilata •Patronul SC "Cotnari" SRL a primit o amenda contraventionala in valoare de 5 milioane de lei •La sfarsitul anului trecut, inspectorii sanitar veterinari au ridicat autorizatia de functionare a carmangeriei

Inspectorii sanitar veterinari au facut, ieri, un control inopinat la SC "Cotnari" SRL, societate situata alaturi de restaurantul Cotnari. Aici au confiscat 10 kg de pasta de mici si au aplicat patronului, Mihai Albert, o amenda contraventionala in valoare de 5 milioane de lei. Micii erau depozitati in frigider de patru zile, dupa ce statusera deja o zi in congelator. Afara, una dintre angajate, Steliana Baciu, prajea de zor mici pentru diversi consumatori din bar sau trecatori. Deoarece pasta de mici are un termen de valabilitate de maximum 78 de ore, modificarile organoleptice si mirosul intepator si-au facut imediat aparitia. Fara sa tina seama de acest lucru, patronul vindea mici aproape alterati, punand astfel in pericol sanatatea populatiei. Un astfel de mic costa 7000 de lei, la care se adauga mustarul si felia de paine. Undeva, in spatele barului, sub o scara in care erau depozitate navete de sticle, se afla asa-zisa carmangerie, locul in care se preparau acesti mici. Inspectorii nu au putut patrunde in incapere, deoarece usa era incuiata cu un lacat. Eforturile angajatilor de a-l gasi pe Mihai Albert au fost zadarnice. Oricum, inspectorii au pus sigiliu pe usa carmangeriei. Steliana Baciu, cea care modela si prajea micii, ne-a declarat: "Micii sunt facuti din carne de vita si porc si sunt foarte buni. Au stat patru zile in frigider si nu au absolut nimic. Acum ii duceam afara la gratar pentru clienti".
Pentru a nu i se lipi pasta de mici de maini, femeia isi muia din cand in cand mainile intr-o halba cu apa. De asemenea, marfa nu era insotita de acte, lucru care i-a impiedicat pe inspectori sa constate provenienta carnii. Desi patronul unitatii, Mihai Albert, are autorizatie de functionare eliberata de Directia Sanitar Veterinara (DSV) doar pentru bufet, el produce si comercializeaza mici, incalcand grosolan legea. Mai mult, atat Directia de Sanatate Publica, cat si Primaria municipiului ii elibereaza autorizatie de functionare pentru carmangerie, desi nu intruneste conditiile pentru o astfel de activitate. Nu este pentru prima oara cand patronul societatii este amendat de catre inspectorii DSV. In luna decembrie a anului trecut, acestia i-au intocmit lui MIhai Albert un referat pentru inchiderea societatii, functionand acum pe baza de ordonanta. Aceasta hotarare a fost luata datorita conditiilor precare de igiena si functionare a societatii. Medicul veterinar Adina Rotaru, inspector de specialitate, ne-a declarat: "Am confiscat cantitatea de marfa gasita in frigider pentru denaturare. De asemenea, au fost recoltate probe pentru efectuarea analizelor de laborator. Patronul societatii a primit o amenda contraventionala in valoare de 5 milioane de lei. Orice produs trebuie sa fie insotit de acte pentru a constata provenienta lui, dar aici nu am gasit vreun document. Consumul acestor mici cu modificari organoleptice duce la toxiinfectii alimentare".
Magda OLTEANU
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2245 (s) | 22 queries | Mysql time :0.097881 (s)