Diverse

Micii, interzisi in Romania?

Publicat: 30 apr. 2013

Micii, unul dintre cele mai raspandite produse din carne proaspata procesata din Romania cu vanzari de 50 milioane de euro anual, risca sa dispara de pe piata incepand cu luna iunie ca urmare a intrarii in vigoare a unui regulament european care interzice folosirea in compozitia acestui produs a carbonatilor de sodiu dar si a unui conservant si a unui antioxidant. Cei trei aditivi alimentari sunt elementele esentiale in reteta de preparare a micilor.

Piata locala a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vanzarile din retailul modern.

Desi, potrivit prevederilor legale, de la 1 iunie productia de mici sub actuala reteta va fi interzisa, produsul este putin probabil sa dispara definitiv de pe rafturile magazinelor.

Asociatia Romana a Carnii (ARC), cea mai importanta organizatie a procesatorilor de carne de pe piata locala, a inaintat Comisiei Europene o cerere prin care solicita introducerea retetei actuale de mici in lista celor “traditionale” astfel incat procesatorii romani sa poata folosi in continuare aditivii ce urmeaza a fi interzisi pentru alte produse.

sursa: zfloading...

Adauga un comentariu