News Flash:

Micii intreprinzatori au acces la banii europeni

31 Martie 2008
983 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorina Giosanu directorul executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM
• Ghidurile pentru investitii si consultanta care cuprind informatiile necesare intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) pentru intocmirea dosarelor de finantare din fonduri europene nerambursabile sunt lansate in cursul zilei de astazi • Beneficiarii eligibili sunt toate firmele mici si mijlocii cu o vechime de minim un an, care au cel putin zece angajati, nu inregistreaza pierderi si datorii si indeplinesc toate celelalte conditii impuse in ghiduri

Ghidurile pentru investitii si consultanta care cuprind informatiile necesare intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) pentru intocmirea dosarelor de finantare din fonduri europene nerambursabile vor fi lansate in cursul zilei de astazi. Cu ajutorul celor trei ghiduri, micii intreprinzatori vor putea accesa pana in 2013 peste 1 miliard Euro, suma ce reprezinta valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile. Publicatiile vor fi disponibile pe pagina de Internet a Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale si vizeaza trei domenii, respectiv investitiile mici, de pana la 250.000 Euro, investitiile mari, cuprinse intre 250.001 Euro si 1,5 milioane Euro si consultanta.

Ghidurile cuprind toate informatiile necesare depunerii dosarelor de finantare, criteriile de eligibilitate a solicitantului sau a proiectului, lista cheltuielilor eligibile, cuantumul contributiei proprii a solicitantului si valoarea maxima a finantarii nerambursabile in functie de activitatea desfasurata si operatiunea pentru care se aplica, precum si cererea de finantare si anexele care trebuie depuse in vederea obtinerii finantarilor nerambursabile. "Domeniile de finantare pentru care se acorda sprijin financiar nerambursabil iau in calcul o arie larga de activitati si vizeaza in principal investitiile productive si pregatirea pentru concurenta pe piata intreprinderilor, modernizarea spatiilor de productie si a tehnologiilor folosite, consultanta acordata micilor intreprinzatori pentru dezvoltarea si extinderea afacerilor", a explicat Sorina Giosanu, directorul executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM. Beneficiarii eligibili sunt toate firmele mici si mijlocii cu o vechime de minim un an, care au cel putin zece angajati, nu inregistreaza pierderi si datorii si indeplinesc toate celelalte conditii impuse in ghiduri. Intreprinderile mici si mijlocii pot aplica pentru realizarea de investitii, precum constructia de noi unitati de productie, extinderea unitatilor existente pentru cresterea capacitatii de productie, diversificarea productiei, achizitionarea de brevete, licente sau solutii tehnice nebrevetate. De asemenea, sunt considerate eligibile investitiile in activitatea de consultanta si pregatire specializata, strict legate de activitatile de investitii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

imm
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015031 (s)