News Flash:

Micile si marile efecte ale plantelor

18 Octombrie 2000
705 Vizualizari | 0 Comentarii
Afinele - ajuta la reglarea circulatiei sanguine, maresc puterea de vedere ajutand si intarind ochii, mai ales pentru noapte. Din fructe se fac siropuri, sucuri, dulceturti care nu sunt numai placute la gust, dar si foarte folositoare.
Frunzele uscate, sub forma de ceai, combat diabetul. Decoctul de afine sau chiar fructele bine mestecate si tinute in gura vindeca aftele si ranile din cavitatea bucala. Fructele combat diareea iar decoctul, sub forma de comprese ajuta la combaterea hemoroizilor.
In colibacliozele rebele, sucul sau siropul de afine este un foarte bun medicament natural distrugand germenii infectiosi.

Anghinarea - combate deranjamentele hepatice, infectiile intestinale, colecterolul, dizolva ureea, ajuta in artritism, reumatism. Este un diuretic si depurativ excelent. Frunzele si radacina sub forma de ceai, desi amare, sunt foarte bune pentru mentinerea sanatatii si a regenerarii organismului, prin continutul mare de saruri minerale.

Busuiocul - sub forma de ceai, calmeaza durerile nervoase si ne ajuta seara sa avem un somn linistit. Se presara in mancare, peste salata de tomate dand un gust deosebit. El mai este si usor afrodisiac. In starile de neliniste si de nemultumire, de oboseala, cea mai eficace metoda de calmare sunt aceste bauturi:
- 15 g de frunze sau flori de busuioc se lasa 5 minute (infuzie) intr-un vas cu apa clocotita, care sa cuprinda 5 cesti de ceai;
- se macereaza intr-un litru de vin, un pumn de flori de busuioc, timp de o saptamana; se filtreaza printr-un tifon si se bea cate o ceasca la fiecare masa.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019169 (s)

loading...