News Flash:

Micile si marile efecte ale plantelor (II)

19 Octombrie 2000
1291 Vizualizari | 0 Comentarii
Castravetele contine o mare cantitate de apa, dar si iod. Fiind un bun diuretic, elimina toxinele acumulate in corp. Pentru ca in coaja sa are foarte multe vitamine, este recomandat sa nu fie consumat decojit. Se mananca taiat in rondele, sub forma de salata sau fiert, pentru persoanele care au un stomac mai delicat. Ras si stors, da o zeama care, amestecata cu alcool pur, se lasa la macerat si constituie o apa exceptionala pentru tonifierea si fragezimea tenului. Mastile cu rondele de castraveti proaspeti ajuta tenului si sunt bune contra arsurilor de soare. Ceapa este o leguma foarte apreciata. Ea nu este numai gustoasa, dar are o serie de proprietati extrem de folositoare organismului nostru. Ceapa are vitamine care nu se pierd nici chiar la fiert, cum se intampla cu alte legume. Este antiinfectioasa, antireumatismala, antiscorbutica, diuretica si vermifuga. Elimina ureea si sarea din organism. Are si proprietati antibiotice. Coapta si aplicata pe umflaturi, le micsoreaza. Este foarte buna in crizele de sciatica. In bolile de diabet se mananca ceapa cruda sau fiarta, ori se bea un ceai facut din 4 cepe zdrobite, care se fierb cu 1.250 kg apa. Se bea din acest ceai cate o ceasca, dimineata, pe stomacul gol. Cicoarea este o planta diuretica, tonica, depurativa si usor laxativa. Frunzele si radacina de cicoare salbatica sunt foarte bune pentru diabetici, crude sau fierte. Bolnavilor de ficat, le ajuta sa-si piarda culoarea galbena a pielii, produsa de revarsarea bilei. Cicoarea, mai ales cea salbatica, are un continut mult mai mare de saruri minerale. Se intrebuinteaza prajita si pulverizata pentru amestecul la cafea, sau cafea cu lapte. Este mult mai buna consumata cruda sau fiarta. Cimbrul, numit si antibioticul saracului, contine un antiseptic natural - thimolul - care, in farmacie, exista ca o esenta camforata, care se incorporeaza intr-o serie de siropuri si alte preparate. Este un bun bactericid, fumul lui constituind o perdea protectoare. Cimbrul este o planta aromata, care in bucataria noastra poate fi intrebuintat la fripturi, sosuri si salate, ca si cimbrisorul sau cimbrul salbatic. La marinata, pastreaza frageda carnea, ferind-o de microbi. Ceaiul de cimbru si infuzia de cimbrisor ajuta la digestie, combate infectiile intestinale, inflamatiile intepaturilor provocate de insecte, dezinfecteaza ranile si ajuta unor boli de piele. Pentru ranile din gat si din gura, se poate face o apa de gura din 50 g cimbru macerat 7 zile in 250 g tuica sau rachiu. Se face gargara clatindu-se bine gura si gatul; apoi se inmoaie periuta de dinti in aceasta solutie si se freaca bine limba si gingiile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1523 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037899 (s)