Local

Microbuzele maxi-taxi dispar din oras

Publicat: 15 sept. 2004
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:50409;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Operatorii de maxi-taxi au obtinut ieri acordul primarului pentru a cumpara 40 de autobuze •Acestea vor circula pe traseele de maxi-taxi

Operatorii de maxi-taxi si conducerea Primariei iesene au negociat ieri aproape doua ore asupra noului plan de transport al orasului. In urma negocierilor a fost luata decizia de a elimina microbuzele maxi-taxi din transportul in comun. Asta deoarece principalii operatorii de maxi-taxi, respectiv Asociatia Minibus, Prodan Impex SRL etc. au spus ieri ca vor achizitiona autobuze. „Noi, operatorii de maxi-taxi, am promis ca vom achizitiona in perioada imediat urmatoare un numar de 50 de autobuze. Am obtinut acordul Primariei pentru acest lucru si am semnat un document in acest sens”, a declarat ieri Constantin Pristavu, presedintele Asociatiei Minibus.
Reamintim ca si municipalitatea ieseana va achizitiona pana la mijlocul anului viitor un numar de 60 autobuze. Trebuie precizat ca autobuzele care vor fi achizitionate de operatorii privati vor circula pe actualele trasee de maxi-taxi. De fapt, operatorii de maxi-taxi nu au avut de ales, deoarece noul plan de transport prevede retragerea microbuzelor de pe traseele care traverseaza centrul municipiului si introducerea autobuzelor. Operatorii de maxi-taxi au promis ca vor achizitiona cate 10 autobuze pe trimestru pana la sfarsitul anului viitor. Pe masura ce vor fi achizitionate, microbuzele vor fi inlocuite cu autobuze. „Am dorit sa gasim o formula de parteneriat cu operatorii de maxi-taxi si se pare va vom reusi. Operatorii de transport privati vor fi integrati in noul plan de transport al orasului”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Constantin MAZILU

Adauga un comentariu