Stiinta

Microsoft creeaza cea mai mare retea cloud din lume

Publicat: 16 apr. 2012

Microsoft se aventureaza in cucerirea pietei tehnologice din India, semnand un acord cu All India Council for Technical Education (AICTE), in vederea crearii celei mai mari retele cloud de pe glob.

Obiectivul urmarit este reprezentat de facilitarea accesului la sistemul Microsoft’s Live@edu, pentru mai bine de zece mii de institutii tehnice de invatamant superior de pe continent, totalizand peste 7,5 milioane de studenti, relateaza TechNet.

Potrivit acordului, AICTE va utiliza serviciul cloud oferit de Microsoft, in vederea coordonarii tuturor activitatilor de invatamant superior raspandite la nivelul unui teritoriu atat de vast, permitand studentilor sa fie permanent la curent cu activitatea educationala, prin intermediul comunicarii directe in sesiune chat, mesagerie, redistribuire de continuturi in retea, aplicatii web si spatii de arhivare online.

Este vorba despre o investitie masiva intr-o arie geografica pe cale sa devina o zona de referinta in informatica globala, in ciuda barierei stabilite de gradul avansat de saracie in calea accesului la invatamantul superior.

Serviciul de cloud-computing educational oferit de Microsoft ar trebui sa demareze efectiv in cursul lunilor urmatoare, gratie unei oferte care a reusit sa se impuna in fata rivalilor Google si IBM, interesati la randul lor de acest proiect, subliniaza sursa.loading...

Adauga un comentariu