Software & Hardware

Microsoft dezvaluie cand lanseaza Office 15, IE10 si alte produse cheie

Publicat: 13 apr. 2012

Microsoft a pus la dispozitia partenerilor sai o serie de grafice in care ilustreaza calendarul de lansari pregatit pentru cateva din produsele cele mai importante: Office 15, Internet Explorer 10 si chiar Windows Phone.

Calendarul de lansari

Imaginile datate din luna decembrie a anului trecut nu ofera prea multe detalii despre sistemul Windows 8, iar pentru Windows Phone informatiile sunt destul de vagi, fiind mentionate doar „noi investitii” pentru a doua parte a acestui an. Expresia ar putea ascunde noi update-uri pentru actuala versiune Windows Phone Tango sau ceva cu totul nou, cum ar fi lansarea sistemului de operare Windows Phone 8, cu nume de cod Apollo.

Graficul pentru Internet Explorer 10 ne arata ca noul web browser ar putea fi lansat in orice moment . Totusi, Microsoft nu a confirmat oficial planul unei versiuni de IE10 pentru Windows 7. De altfel, nimic nou nu a mai aparut dupa build-ul original Internet Explorer 10 Preview, pus la dispozitia publicului in luna iunie a anului trecut. Conform graficului, Internet Explorer 10 ar trebui sa fie gata pana la jumatatea acestui an, dupa care o noua revizie majora va mai aparea abia in anul 2014.

Calendarul de lansari

Pentru familia de produse Office 15 nu este specificat un calendar de lansare exact, fiind mentionate doar diverse etape ale ciclului de dezvoltare. Graficul indica totusi disponibilitatea generala a produselor din familia Office 15 pentru prima parte a anului 2013, astfel ca lansarea efectiva ar trebui sa aiba loc undeva spre sfarsitul acestui an. O posibila data de lansare este zvonita a fi luna noiembrie a acestui an.

Lync Server 15 este singurul produs Office 15 care lipseste din acest calendar. Graficul mentioneaza totusi componenta Lync Online, dand de inteles ca Microsoft va opta la aceasta editie pentru o versiune „cloud only”. Totusi, informatii venite din alte surse anunta o versiune completa de Lync Server 15, dar care ar putea fi finalizata cu ceva intarzieri.

In incercarea de a clarifica natura informatiilor prezentate in aceste grafice, un purtator de cuvant al Microsoft a explicat ca datele furnizate sunt simple estimari prezentate partenerilor companiei si in nici un caz nu reprezinta date finale sau un calendar de lansari definitiv.

Adauga un comentariu