Securitate

Microsoft dezvolta o protectie pentru smartphone cu display secundar e-ink

Publicat: 27 ian. 2016

Accesoriile inteligente pentru smartphone nu sunt un concept tocmai nou, iar cativa producatori au experimentat chiar si cu lansarea de smartphone-uri cu display-uri secundare. Microsoft Research, divizia de cercetare a companiei lucreaza insa la un accesoriu pentru dispozitivele Lumia care sa impace aceste doua concepte intr-unul singur. Este vorba despre o protectie pentru ecranul telefonului care sa vina la randul sau cu un ecran secundar bazat pe tehnologia e-ink.

YotaPhone a fost primul smartphone care a beneficiat de un display secundar e-ink, insa pretul sau ridicat l-a tinut departe de succesul comercial. Ideea din spatele noului „flip cover” pentru telefoanele Lumia este ca nu trebuie sa le cumperi impreuna. Intrucat includerea sa in pachet ar ridica pretul intregului dispozitiv, acesta ar putea fi un simplu accesoriu optional. Informatiile despre husa inteligenta de la Microsoft au fost dezvaluite in mod neoficial de catre cineva care are acces la cateva fisiere de prezentare interne.

Acestea descriu mai multe scenarii de utilizare, precum afisarea notificarilor si acces rapid la functia Glance din Windows 10 Mobile, afisarea aplicatiilor in mod dual-screen, ecran pentru notitie rapide, dar si lucruri mai practice precum atasarea biletului de avion virtual pe acest ecran sau de diverse cuopane sau coduri de reduceri. Nu in ultimul rand, flip cover-ul Microsoft ar putea servi drept tastatura.

Momentan, aceste accesoriu este doar in stadiu de proiect, insa ar putea sa ajunga pe piata in viitorul apropiat. Avand insa in vedere ca se zvoneste incetarea seriei de smartphone-uri Lumia pentru a face loc unor telefoane dintr-o noua serie. Este posibil sa asistam mai degraba la dezvaluirea unui „flip cover” premium, din aceeasi categorie cu tastaturile pentru tabletele Surface.loading...

Adauga un comentariu