Securitate

Microsoft ne recomanda sa instalam urgent cele mai noi update-uri

Publicat: 14 mart. 2012

Microsoft ofera incepand de marti noi remedii de securitate pentru sistemul de operare Windows, dintre care unul este catalogat ca avand prioritate speciala, adresand o deficienta de securitate foarte grava descoperita in cadrul serviciului Remote Desktop Protocol (RDP).

Vulnerabilitatea afecteaza toate versiunile sistemului de operare Windows si poate fi exploatata de atacatori pentru a comanda de la distanta executarea de programe infectate pe sistemele neprotejate cu noul patch. Sunt expuse in fata acestei vulnerabilitati toate PC-urile care au activat protocolul Remote Desktop (inactiv in mod implicit la versiunile mai noi de Windows).

Din pacate cele mai expuse acestor atacuri sunt chiar PC-urile din mediul de afaceri, unde conexiunile Remote Desktop sunt utilizate adesea pentru administrarea statiilor de lucru sau servere. Prin urmare Microsoft incurajeaza administratorii de sistem sa aplice cat mai repede noile patch-uri de securitate, avertizand ca primele aplicatii malware capabile sa exploateze aceasta vulnerabilitate sunt asteptate sa apara in mai putin de 30 zile.

Exista temeri ca noua gaura de securitate descoperita in serviciul RDP ar putea deschide calea pentru atacuri la scara larga cu virusi de tip internet worm, comparabile ca si amploare infectiilor cauzate de virusii Blaster si Code Red.loading...

Adauga un comentariu