Stiri

Microsoft pare sa renunte deja la numele Windows Phone

Publicat: 16 sept. 2014

Staya Nadella, noul CEO Microsoft, a anuntat in cursul verii ca platformele Windows si Windows Phone vor fuziona in viitorul apropiat, odata cu lansarea urmatoarei versiuni majore a sistemului de operare. Se pare ca tranzitia va fi destul de lina, intrucat brandingul pentru dispozitive mobile deja renunta la denumirea „Phone”, in favoarea „Windows”.

Zvonurile spun ca in prima parte a anului 2015, Microsoft va lansa Windows 9, alaturi de o varianta noua de Windows pentru platforme mobile, rezultata din contopirea Windows RT cu Windows Phone. Avand in vedere ca acelasi sistem de operare ar rula si pe telefoane si pe tablete, denumirea „Phone” nu ar mai fi descris cu acuratete functia pe care o indeplineste.

Primul dispozitiv care pare sa beneficieze de brandingul „Windows” este telefonul GOFone GF47W, produs de compania britanica My Go. Acesta nu a fost inca dezvaluit in mod oficial, insa site-ul sau oficial este online si include o imagine cu spatele dispozitivului care nu contine denumirea „Windows Phone” sau logo-ul platformei mobile. In locul acesteia vedem un simplu „Windows” cu logo-ul Windows 8. Specificatiile dispozitivului sugereaza ca acesta va fi livrat cu Windows Phone 8.1 preinstat, deci nu va fi un telefon din generatia Windows 9, in ciuda brandingului nou.

Cu toate acestea, noile informatii despre platforma mobila de la Microsoft contrazic declaratiile facute de Nadella in urma cu doar cateva luni, care spunea ca „acelasi Windows va rula pe dispozitive cu ecrane de orice marime”. Separarea platformei pentru PC de cea mobila va cauza in continuare incompatibilitate intre aplicatii si probabil va sugera lipsa interfetei de tip „desktop” de pe astfel de dispozitive.

Microsoft inca nu a anuntat schimbarea brandingului si nici nu a dezvaluit in mod oficial planurile pentru viitorul Windows Phone si Windows RT, sau daca acestea vor fi intr-adevar contopite intr-un singur sistem de operare mobil.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit