Telefoane mobile

Microsoft pregateste smartphone-ul care reactioneaza la starea ta de spirit

Publicat: 03 iul. 2013
5
Microsoft dezvolta un set de tehnologii care vor permite telefonului mobil sa interpreteze starea de spirit a utilizatorului, ajustand apoi schema de culoare cu una menita sa ne calmeze. Suplimentar, telefonul va putea schimba automat mesajele de status in retelele de socializare, permitand celor apropiati sa afle imediat cum ne simtim, scrie go4it.ro.
Studiul publicat de divizia Microsoft Research in Asia dezvaluie experimentele companiei cu dispozitive referite sub denumirea „senzori de stare”, folosite in scopul interpretarii starii de spirit a utilizatorilor. Ajutat si cu senzori care masoara lumina si acceleratia, MoodScope realizeaza interpretarea starii mentale clasificand utilizatorii intr-una dintre categoriile: fericit, tensionat, suparat, plictisit, stresat sau excitat.
Facand abstractie de potentialele riscuri de incalcare a intimitatii, va permite utilizatorilor sa comunice mai eficient in retelele de socializare, evitand riscul de a porni o conversatie pe un ton inadecvat sau la momentul nepotrivit. Stiind dinainte care este starea de spirit a partenerilor de conversatie, comunicatiile purtate in mediul digital se vor putea desfasura un nivel apropiat celui din lumea reala, tinand cont si de acele aspecte care nu pot fi transmise cu usurinta printr-un simplu sir de mesaje text.
Potrivit raportului, Microsoft a realizat deja un prototip functional al senzorului MoodScope, care in experimentul desfasurat cu un grup de 32 participanti a reusit sa interpreteze starea de spirit a utilizatorilor cu o acuratete de 66%. Dupa aproximativ 2 luni in care sistemul se adapteaza automat la particularitatile fiecarui utilizator, acuratetea sistemului a crescut insa la 95%.
Adauga un comentariu