Stiri

Micul Paradis: Primarul nu fura, nu isi bate joc de banii publici si a transformat comuna intr-un loc minunat

Publicat: 19 sept. 2018

Un loc cum doar pe afara mai vezi. Scoli moderne, apa curenta, drumuri, locuri de relaxare si recreere, si, mai ales, LOCURI de MUNCA. Copiii si educatia acestora reprezinta o prioritate. De aceea, Primaria le plateste rechizitele, le ofera tablete si le asigura transportul pana la liceu. In mod paradoxal, localitatea despre care e vorba are CEL MAI MIC BUGET din judetul Constanta.Tot ce s-a construit in acest sat s-a facut din fondurile primariei.

In urma cu peste sase ani, primarul comunei Pestera din judetul Constanta a demisionat din PSD. Cativa ani mai tarziu, a fost urmat de intreg Consiliul Local. De atunci, comuna s-a tot dezvoltat cu propriile resurse si sponsorizari. Metrul cub de apa costa un leu, iar oamenii au internet wireless pe strazi si servicii de salubrizare gratuite.

“Bugetul primariei este undeva la 1,7 milioane, 17 miliarde de lei vechi. Dupa ce dau la o parte salarii si toate alea raman 100.000 de euro bani de investitii. Si din acesti bani realizam in regie proprie toate lucrarile. Alimentari cu apa, pietruiri de drumuri, curatenia”, explica edilul. Apa in toata comuna s-a tras tot din bugetul propriu. Pe cand firmele din domeniu au cerut pentru lucrari mai bine 300 de mii de euro, primaria a cheltuit doar 60 de mii, cu muncitori din sat.

De departe insa, cea mai mare investitie la Pestera se face in copii. ”Multi din mediul rural neavand posibilitatea, se pierd valori, bogatii ale Romaniei”, spune primarul. “Investitia in educatie e riscanta. Nu se vede si in general primarii fac electoral lucrul asta. Faci un drum si gata. Degeaba a facut drumul ala daca pe el merg oameni needucati. Investind in educatie, trebuie sa ai rabadare 6-7 ani. La mine abia acum au inceput sa se vada rezultatele.”loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit