National

12 maşini au fost făcute praf de către un şofer bucureştean care era sub influenţa alcoolului şi a drogurilor – VIDEO

Publicat: 15 apr. 2021
o mașină de poliție cu girofarul pornit noaptea pe o stradă din Brașov
Șoferul în vârstă de 31 de ani era drogat și sub influența alcoolului și a provocat un accident rutier în care au fost implicate 12 mașini

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a condus fără permis de conducere şi a lovit 12 maşini care erau parcate pe o strada din Braşov. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor unde s-a aflat că acesta era sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. Pe numele Bucureşteanului s-a deschis un dosar penal.

Pe strada Nucului din Braşov miercuri seara au fost lovite nu mai puţin de 12 maşini care erau parcate, cel care a boţit maşinile este un bărbat în vârstă de 31 de ani din Bucureşti. În accident nu s-au înregistrat victime.

Șoferul drogat a fost condus la sediu Poliției

Oamenii legii nu au putut să il testeze pe șofer la fața locului. Din această perspectivă, șoferul drogat a fost condus la sediul Poliției.  Oamenii legii au emis și un comunicat în acest sens:

Conducătorul auto nu a putut fi testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței de substanțe psihoactive în organism. Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice”, a spus comisarul Alina Maria Ivan, de la Poliția Brașov.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără autorizaţie, consumul de droguri şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Dosarul a ajuns la Parchetul de lângă Judecătoria Braşov conform stirilepesurse.ro

În judeţul Iaşi s-a întâmplat un caz similar

Tot mai multe persoane se urcă la volan după ce au consumat alcool sau mai rău fără permis de conducere. În judeţul Iaşi un tânăr în vârstă de 15 ani a gonit pe străzi din Lungani cu maşina tatălui său, fără a avea permis de conducere. Supranumit Drăcuşorul a fugit de către poliţişti imgainile fiind desprinse din filmele de acţiune.

Cei de la Judecătoria Paşcani au preluat cazul minorului, iar măsura luată este una educativa a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni. La audieri minorul în vârstă de 15 ani şi-a recunoscut fapta fiind conștient de igelalitatea pe care a comis-o. În ultimii ani în Judeţul Iaşi au mai fost prinşi minori conducând fără permis de conducere

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani și inculpatul Robert S. Îi aplică inculpatului măsura educativă a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni, pentru conducerea unui vehicul fără permis”, au precizat judecătorii ieșeni.

Mai mulţi şoferi sunt prinşi cu alcoolemie la volan

Un alt caz similar s-a produs în urmă cu o zi când un şofer a provocat un accident rutier. La locul accidentului poliţiştii au descoperit că şoferul în vârstă de 33 de ani avea o alcoolemie 1,32 mg/l pur în aerul expirat. Din fericire au fost doar pagube materiale fără victime. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore la I.P.J Iaşi. La Judecătoria Iaşi instanţă a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 20 de zile

 

Adauga un comentariu