Sanatate

Miere cu lămâie pentru tuse seacă: Cel mai bun leac la care apelează și medicii

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Miere cu lămâie pentru tuse seacă Cel mai bun leac la care apelează și medicii
Tusea seacă poate fi tratată naturist cu miere cu lămâie

În sezonul rece, dar nu numai, multă lume se lovește de o problemă de sănătate extreme de sâcâitoare: tusea seacă. Tusea iritantă, fără mucozităţi, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă, poate fi tratată naturist cu miere cu lămâie pentru tuse seacă.

Tusea seacă este un simptom cauzat de boli virale, precum răcelile și gripa, dar poate fi produsă și de alergii, TBC, afecţiuni ORL sau afecțiuni cardiace.

Tusea seacă, ce este asociată cu răceală sau cu gripă, durează de obicei aproxiamtiv o săptămână sau două. În cazul tusei postvirale, aceasta poate dura și până la aproximativ opt săptămâni. Dacă tusea persistă mai mult de opt săptămâni, atunci ar putea fi o problemă mai gravă și trebuie mers la la medic.

Tusea seacă poate provoca oboseală celor care din cauza acesteia nu se pot odihni noaptea. De asemenea, poate duce la incontinență urinară la femei, în special la femeile în vârstă, ori la femeile însărcinate.

În plus, tusea seacă poate provoca uneori vărsături și dureri de cap.

Miere cu lămâie pentru tuse seacă: Siropul care face minuni

Tusea seacă poate fi tratată ușor acasă cu un sirop din miere cu lămâie, care calmează tusea seacă și usturimea din gât. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat în cazul gripei și a răcelei. Atât mierea cât și lămâia au propria putere de a trata tusea. Consumate împreună, eficacitatea crește.

Medicii susțin că mierea este cel mai eficient remediu în tratarea tusei seci, datorită compoziției sale chimice și nutriționale, având proprietăți antibacteriene care ajută la uciderea bacteriilor care provoacă tuse.

Mierea conține potasiu, calciu, mangan, fosfor și cupru, care ajută la repararea și stimularea creșterii țesuturilor.

Lămâia este bogată în vitamina C, un pahăr cu suc de lămâie asigurând o treime din doza zilnică recomandată. Lămâia are proprietăți antibacteriene și antivirale, antioxidanții ajutând la repararea și prevenirea deteriorării celulelor. Aceasta ajută la creșterea imunității împotriva infecțiilor.

Cum se prepară siropul de miere cu lămâie pentru tuse seacă

Într-un vas se toarnă zeama stoarsă de la două lămâi și trei lingurițe de miere. Se amestecă până când se obține un sirop ce are un efect calmant și dezinfectant în cazul tusei seci. Se recomandă să se consume o linguriță de sirop, de 3-4 ori pe zi, mai ales după accesele de tuse.

După ce a fost luat acest sirop de miere cu lămâie se recomandă să nu se mai consume nimic pentru cel puțin jumătate de oră.

Atunci când vrei să tratezi tusea seacă cu sirop de miere și lămâie, se recomandă să cumperi o miere de albine de bună calitate. Se recomandă să alegi o miere BIO, chiar dacă prețul este mai mare decât la celelalte produse găsite în comerț.

În ceea ce privește lămâile, trebuie să fii atent ca acestea să fie proaspete și cât mai suculente. Nu este recomandat ca sucul de la lămâi să fie înlocuit cu suc de lămâie îmbuteliat deoarece acesta nu va avea aceleași efecte cum îl are sucul proaspăt stors din lămâie.

Siropul din miere cu lămâie pentru tuse seacă poate fi extrem de eficient, dar se recomandă să nu îl consumi pentru perioade mai lungi de timp.

Adauga un comentariu