Dulciuri

Miere de papadie

Publicat: 06 iun. 2012

Ingrediente:

flori de papadie
2 kg zahar
2 l apa
2 lamai
cateva frunze de busuioc (optional)

Mod de preparare:

Am pus la macerat florile in apa rece (dupa ce le-am spalat bine in prealabil) si le-am lasat asa 24 de are, apoi am strecurat apa (care avea o culoare verzuie tulbure), am aruncat florile. Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul si zeama de la lamai pana a ajuns la consistenta dorita (am tot testat cu cateva picaturi de „sirop” in apa rece, si cand acestea s-au intarit, am stins focul). Am lasat putin sa se raceasca, am adaugat coaja de lamaie rasa in fasii si frunzele de busuioc (pt. parfum si gust delicat). Am lasat totul sa se odihneasca cca 30 min, dupa care am scos coaja de lamaie si busuiocul si am pus in borcane.
Miere de papadie pregatita de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu