Remedii naturiste

Mierea si scortisoara: un remediu puternic sau o minciuna gogonata?

Publicat: 17 mai 2019
25

Mierea si scortisoara sunt doua ingrediente naturale cu beneficii multiple pentru sanatate. Unii sustin ca atunci cand aceste doua ingrediente sunt combinate, ele pot vindeca aproape orice boala. Desi exista unele dovezi ca fiecare are unele utilizari medicinale, unele afirmatii despre amestecul de miere si scortisoara par prea frumoase pentru a fi adevarate. Acest articol analizeaza beneficiile mierei si scortisoarei, separand faptele de fictiune.

Miere si scortisoara: ingrediente naturale pentru o sanatate mai buna. Mierea a fost folosita de secole atat ca hrana, cat si ca medicament. Scortisoara este un condiment care provine din coaja copacului Cinnamomum si poate fi cumparata sub forma de bastoane, pudra sau extract. Ambele, mierea si scortisoara au numeroase beneficii, luate separat. Cu toate acestea, unii presupun ca o combinare a celor doua este chiar mai benefica. In 1995, un tabloid canadian a publicat un articol care a oferit o lista lunga de afectiuni care ar putea fi vindecate de un amestec de miere si scortisoara. De atunci, s-au inmultit afirmatiile indraznete despre combinatia de miere si scortisoara. Aceste doua ingrediente au o multime de aplicatii de sanatate, dar nu toate afirmatiile despre combinatie sunt sustinute de stiinta. Ambele ingrediente sunt benefice in anumite conditii de sanatate: 

1. Mierea si scortisoara pot reduce riscul bolilor cardiace. Un amestec de miere si scortisoara are potentialul de a reduce riscul de boli de inima. Aceasta deoarece poate ajuta la inversarea mai multor semne de sanatate care cresc riscul bolilor cardiovasculare. Acestea includ nivele ridicate de colesterol lipoproteic cu densitate scazuta (LDL) "rau" si niveluri ridicate de trigliceride. Tensiunea arteriala ridicata si nivelurile scazute de colesterol de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL) "bune" sunt factori suplimentari care pot creste riscul bolii. Studiile au aratat ca mierea scade colesterolul LDL "rau" cu 6-11% si scade nivelul trigliceridelor cu pana la 11%. Mierea poate, de asemenea, sa creasca colesterolul HDL "bun" cu aproximativ 2%. O meta-analiza a constatat ca o doza zilnica de scortisoara a redus colesterolul total cu o medie de 16 mg / dl, colesterolul LDL "rau" cu 9 mg / dl si trigliceridele cu 30 mg / dl. De asemenea, a existat o usoara crestere a nivelurilor de "colesterol" HDL "bun". In timp ce ele nu au fost studiate impreuna, scortisoara si mierea au demonstrat individual ca determina scaderi modeste ale tensiunii arteriale. Cu toate acestea, aceasta cercetare a fost efectuata la animale. In plus, ambele alimente sunt bogate in antioxidanti, care au beneficii multiple pentru inima. Polifenolii imbunatatesc fluxul sanguin catre inima si previn formarea cheagurilor de sange, scazand riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Mierea si scortisoara ar putea, de asemenea, ajuta la prevenirea bolilor de inima, deoarece ambele reduc inflamatia. Inflamatia cronica este un factor major in dezvoltarea bolilor cardiace.

2. Combinatia de miere si scortisoara este utila pentru vindecarea ranilor. Ambele miere si scortisoara au proprietati de vindecare bine documentate care ar putea fi utile pentru tratarea infectiilor cutanate atunci cand amestecul este aplicat pe piele. Mierea si scortisoara au capacitatea de a lupta impotriva bacteriilor si de a diminua inflamatia. Aplicata pe piele, mierea a fost utilizata cu succes pentru a trata arsurile. De asemenea, poate trata ulcerele piciorului diabetic, care sunt o complicatie foarte grava a diabetului. Scortisoara poate oferi un beneficiu suplimentar pentru vindecarea ranilor datorita proprietatilor sale puternice antibacteriene. Ulcerul piciorului diabetic prezinta un risc ridicat de infectii cu bacterii rezistente la antibiotice. Un studiu cu tuburi de testare a constatat ca uleiul de scortisoara ajuta la protejarea impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. Nu exista dovezi ca scortisoara pulverizata ar avea acelasi efect.

3.  Mierea si scortisoara pot fi bune pentru diabetici. Este bine documentat faptul ca scortisoara, consumata regulat este buna pentru diabetici. De asemenea, poate ajuta la prevenirea diabetului. Numeroase studii au aratat ca scortisoara scade nivelul de zahar din sange la diabetici. Ea scade glicemia prin cresterea sensibilitatii la insulina. Scortisoara face celulele mai sensibile la insulina hormonala si ajuta zaharul sa se deplaseze din sange in celule. Mierea are, de asemenea, unele beneficii potentiale pentru diabetici. Studiile au aratat ca mierea are un impact mai redus asupra nivelului zaharului din sange decat zaharul. In plus, mierea poate reduce colesterolul LDL si trigliceridele la diabetici, in timp ce creste nivelul de "colesterol" HDL. Mierea si scortisoara pot fi relativ mai sanatoase decat zaharul pentru indulcirea ceaiului. Cu toate acestea, mierea este totusi bogata in carbohidrati, deci diabeticii ar trebui sa o foloseasca cu moderatie.

Declaratii nedovedite despre miere si scortisoara. Nu exista studii directe care sa arate ca combinatia dintre miere si scortisoara creeaza o substanta miraculoasa care vindeca mai multe boli. In plus, multe dintre utilizarile propuse pentru miere si scortisoara nu au fost sustinute de stiinta. Iata cateva din pretentiile populare, dar nedovedite despre miere si scortisoara: 1. Pot lupta impotriva simptomelor alergiei: unele studii au fost facute cu privire la capacitatea mierii de a reduce simptomele alergiei, dar dovezile sunt slabe. 2. Mierea cu  scortisoara poate vindeca raceala obisnuita: mierea si scortisoara au proprietati antibacteriene puternice, dar cele mai multe raceli sunt cauzate de virusuri. 3. Mierea si scortisoara pot trata acneea: in timp ce proprietatile antibacteriene ale ambelor ingrediente pot fi benefice pentru pielea cu acnee, studiile nu au explorat eficacitatea amestecului pentru tratarea acneei. 4. Acestea sunt un instrument natural de pierdere in greutate: Cateva studii sugereaza ca inlocuirea zaharului cu miere contribuie la o crestere mai mica in greutate, dar nu exista dovezi ca mierea si scortisoara va vor ajuta sa pierdeti in greutate. 5. Aplicarea amestecului pe articulatii poate ameliora durerea artritei: mierea si scortisoara reduc inflamatia, dar nu exista dovezi ca aplicarea acestor alimente pe piele poate reduce inflamatia articulatiilor.

Cum sa utilizati mierea si scortisoara pentru a va imbunatati sanatatea. Cel mai bun mod de a utiliza mierea in dieta dvs. este inlocuirea zaharului. Asigurati-va ca achizitionati miere nefiltrata, deoarece majoritatea mierii care se gaseste pe rafturile supermarketurilor este prelucrata si nu are beneficii pentru sanatate. Utilizati mierea cu prudenta, totusi, deoarece este inca bogata in zahar. De asemenea, trebuie sa stiti ca scortisoara contine un compus numit cumarina, care poate fi toxica in doze mari. Continutul de cumarina este mult mai ridicat in scortisoara de Cassia decat in ​​scortisoara Ceylon (despre care se spune ca este adevarata scortisoara). Cel mai bine este sa cumparati scortisoara de Ceylon, dar daca intentionati sa consumati soiul Cassia, limitati aportul zilnic la 1/2 lingurita (0,5-2 grame). Pentru a utiliza miere si scortisoara in tratamentul unei infectii cutanate amestecati mierea cu o cantitate mica de ulei de scortisoara si aplicati-o direct pe pielea infectata.





Adauga un comentariu