Stiri medicale

Migrenele nu ne afecteaza capacitatea de gandire

Publicat: 21 ian. 2011

Cercetatorii francezi sustin ca nici cele mai dureroase migrene nu provoaca leziuni la nivelul creierului si nu provoaca un declin intelectual.

Potrivit unui studiu recent, citat de AFP, rezultatele examenelor RMN au confirmat faptul ca persoanele care au suferit de migrene de-a lungul vietii au de doua ori mai multe leziuni la nivelul micro-vaselor de sange care iriga creierul, dar rezultatele obtinute la testele de evaluare cognitiva au fost similare cu ale celor care nu au avut migrene.

Migrenele repetate afecteaza memoria

Studiile anterioare aratasera ca migrenele produc leziuni asupra vaselor de sange care iriga creierul, iar asta i-a determinat pe cercetatori sa afle daca nu cumva aceste leziuni pot determina probleme la nivel intelectual.
In noul studiu realizat la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris au fost urmarite pe o perioada de 10 ani 780 de persoane cu varsta de peste 65 de ani. Testele au aratat ca 21% din ei au suferit de migrene sau de cefalee severe in cursul vietii, in mai multe reprize, dar acestea nu au avut consecinte negative asupra capacitatilor cognitive.

Citeste si:

Ceaiul de busuioc, un calmant recomandat celor care sufera de migrene

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit