Stiri medicale

Migrenele repetate afecteaza memoria

Publicat: 06 ian. 2011

Durerile de cap repetitive sau problemele coloanei vertebrale si ale spatelui pot influenta semnificativ puterea de concentrare. Un studiu recent al cercetatorilor germani arata ca o persoana care simte durere isi aduce aminte diferite obiecte sau imagini mult mai greu

Explicatia ar fi ca stimulul durere actioneaza asupra unei regiuni a creierului care inhiba zona cerebrala responsabila cu concentrarea, atentia si memorarea, spun cercetatorii germane.

 Durerea stimuleaza o regiune a creierului denumita complexul occipital lateral, inhiband capacitatea unei persoane de a se concentra si de a recunoaste in mod corect imagini, arata studiul cercetatorilor germani de la Universitatea Medicala Centrala Hamburg-Eppendorf.

Oamenii de stiinta le-au cerut voluntarilor sa deosebeasca diferite imagini. In plus, voluntarii au fost testati pentru a se vedea cate imagini isi aduc aminte. In timpul testelor, voluntarilor li se producea durere cu ajutorul unei raze laser.

Investigatia RMN (rezonanta magnetica) a identificat complexul occipital lateral ca fiind regiunea creierului implicata atat in activitatile de memorare, cat si in controlul durerii. De asemenea, aceasta regiune are rol in procesarea imaginilor.

Expertii au mai descoperit o regiune a creierului responsabila cu durerea, denumita cortexul anterior rostral (partea din fata a creierului). Aceasta regiune a fost si ea stimulata in timpul testelor. Concluzia studiului a fost ca aceasta a doua regiune interfereaza cu prima (complexul occipital lateral) atunci cand oamenii simt o durere.

Alimente care va pot provoca migrene

Paducelul va scapa de durerile de cap si inima 

Ceaiul de busuioc, un calmant recomandat celor care sufera de migrene 

Varza combate migrena si stopeaza cancerul

Migrena tratata cu hormonul dragosteiloading...

Adauga un comentariu