Diverse

Mihaela Bilic: „Aceasta este portia corecta de carne. Nici mai mult, nici mai putin”

Publicat: 20 sept. 2019

Mihaela Bilic, nutritionistul cel mai deschis publicului care ofera zilnic sfaturi gratuite oamenilor care o urmaresc pe Facebook si Instagram a scris, de data aceasta, si despre carne.

Care este portia corecta, cata carne este bine sa consumam, pentru a aduce organismului necesarul de care are nevoie, dar si pentru a nu face exces, stim deja ca excesele ne dauneaza pe termen lung si vin la pachet cu o serie de boli. Asadar le prevenim, cunoscand portia corecta. Iata ce a scris Mihaela Bilic pe Instagram:

„Cand vine vorba de mezeluri, trebuie sa le consideram un fel de „super-carne” deoarece in ele se concentreaza nu doar gustul, ci si proteinele, grasimea, adica implicit caloriile. Asta e motivul pentru care consumam mezeluri mai rar si in cantitate mai mica.

Carnea este un aliment de baza, iar consumul de carne poate fi de 450-500g/sapt.- portia corecta este de 120-150g (cat un pachet de carti de joc). Mezelurile in schimb sunt produse facultative, le mancam din cand in cand pentru placerea gustului, iar portia corecta este la jumatate, adica 50-70g.

Mezelurile sunt si ele de mai multe tipuri: dupa temperatura la care se prepara, sunt crud-uscate sau fierte/afumate; dupa structura exista produse care pastreaza forma carnii (de ex. prosciutto, jambon, cotlet) si produse tocate (salamuri, cremvursti). Pieptul de rata afumat putem sa-incadram la categoria mezeluri premium, nu sufera alt proces de transformare decat fierberea. Insa produsul care rezulta e gustos si fraged si poate fi savurat ca o delicatesa: taiat in felii subtiri si pus peste o salata, facut sandvis cu un pic de mustar sau dulceata de ceapa, folosit ca „topping” pentru salata orientala sau legume gratinate.

Un lucru mai are fabulos pieptul de rata afumat: stratul de grasime care, chiar daca nu-l consumati ca atare, merita folosit la prajit. Orice produs, de la oua ochiuri, legume trase la tigaie sau cartofi prajiti in untura de rata va fi innobilat de asa o asociere, mai ales ca este vorba de o grasime stabila la incalzire si mai putin saturata fata de alte grasimi animale”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.



loading...

Adauga un comentariu