Magazin

Mihaela Bilic: “Aparatele de forta si mersul la sala fac muschi, nu vei slabi!”

Publicat: 15 mai 2019
1

Doctorul nutritionist Mihaela Bilic recomanda, intr-un articol scris pe Facebook, ca atunci cand dorim sa pierdem in greutate este bine sa incepem cu dieta si abia apoi cu miscarea.

“Zilele trecute o prietena mi se plangea ca dupa cateva zile de mers constant cu bicicleta s-a trezit cu o senzatie de foame teribila. Ea aftfel fiind o persoana mai degraba slaba, fara probleme cu alimentatia si fara cure de slabire la activ. In acest echilibru pe care il avea cu propria silueta, sportul sustinut a produs o schimbare neasteptata: „ma trezeam ca mi-e foame, simteam nevoia de mancare, imi trebuia mult mai mult ca sa ma satur, gata cu germenii si salatele mele, aveam nevoie de ceva consistent!”

Ei bine da, asa este, sportul face pofta de mancare, trezeste si pune la treaba metabolismul, arde calorii deci goleste rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune ca avem nevoie de alimente. Sportul dezvolta masa musculara care e mai grea decat grasimea, deci si pe cantar vom observa o schimbare…in sus!

Mihaela Bilic desfinteaza ultimele fite: A inceput sa imi fie frica de salate

Departe de mine gandul de a va descuraja in privinta miscarii, este cel mai sanatos si mai fireasc mod de a-ti folosi corpul, pentru asta am fost proiectati. Doar ca nu e recomandat sa va apucati si de cura de slabire si de sport in acelasi timp, o sa va fie tare greu. Dieta inseamna deja stapanirea cu greu a senzatiei de foame, inseamna sa mananci mai putin decat organismul are nevoie…cu sport turnati gaz peste foc, exista riscul sa nu duceti nici una la capat.

Mai intelept ar fi sa incepeti sa slabiti cu dieta si apoi, dupa ce trece perioada frustranta de inceput, dupa ce rezultatele se vad, dupa ce increderea in voi creste si reusiti deja sa controlati relatia cu mancarea, abia atunci sa va apucati si de miscare. Si ideal ar fi sa faceti efort de intensitate medie si durata crescuta (mers, alergare, bicicleta, inot, aerobic, dans), doar asta topeste grasimile de depozit. Aparatele de forta si mersul la sala fac muschi, nu vei slabi.

Cu alte cuvinte luati-o treptat, nu trebuie sa le faceti pe toate de maine, nu incercati sa scapati si de kilogramele in plus si de sedentarism dintr-o lovitura:) asteptarile realiste ne fac invingatori!”, a scris dr. Bilic.

Adauga un comentariu