Sfatul medicului

Mihaela Bilic: Mancatul dietetic este nesanatos

Publicat: 07 sept. 2017
7
Un copil nu trebuie sa manance dietetic pentru ca are nevoie de grasimi cat timp e in crestere, potrivit nutritionistului Mihaela Bilic. ”Mancatul dietetic este un mancat nesanatos. Grasimea este substratul esential pentru crestere, iar un copil mai degraba trebuie sa manance gras. Un copil are nevoie de grasime de calitate. Obligatoriu, copiii trebuie sa manance unt, sa bea laptele integral. Nu intamplator copiii prefera cartofii prajiti. Avem nevoie de grasime pentru a creste, tot ce inseamna sistem nervos la copilului se dezvolta pe baza grasimii, deci este o chestiune de buna crestere. Nu trebuie sa manance dietetic sub nicio forma, trebuie invatat sa aiba si legume in farfurie”, a explicat Mihaela Bilic.

Slabeste 7 kilograme in 7 zile cu acest plan!

Despre grasimea de palmier, intalnita pe majoritatea etichetelor produselor aflate pe rafturile supermarketurilor, Mihaela Bilic spune ca nu este in niciun caz mai sanatoasa decat cea de porc, de exemplu.
„Grasimea de palmier este vegetala saturata. Ea arata ca o slanina. Nici cea de cocos nici cea de palmier. Un criteriu, nu cresc in Romania, genele noastre nu sunt obisnuite, nu o recunosc ca atare. Apoi, nu are nici un beneficiu pentru sanatate. Avem nevoie de grasime din surse cat mai variate — unt, ulei, smantana, alune, nuci, migdale. A consuma grasime de palmier sau de cocos, pentru copiii din Romania este un non sens. In niciun caz nu trebuie sa inlocuim grasimea noastra clasica”, a spus medicul.

10 semne care trebuie sa te ingrijoreze
”Dulciurile facute in casa nu fac niciun rau daca nu sunt consumate in exces, iar traditionalul orez cu lapte este mai sanatos decat cerealele. Sunt adepta si promovez gatitul in casa. Dar, sa nu ne facem un obicei. O data pe saptamana este mai mult decat echilibrat. Cerealele au fost inventate de americani cand si-au dat seama ca trebuie sa hraneasca o natie intreaga cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au bagat in ele zahar si au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degraba as pune o felie de paine cu unt si gem, care in final ca numar de calorii face tot cat cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie sa ne intoarcem la simplitate”, spune Mihaela Bilic, potrivit one.ro.
Adauga un comentariu