Mozaic muzical

Mihaela Mihai a cantat la Notre-Dame: «Cei trei nepotei ai mei au fost botezati acolo»

Publicat: 17 apr. 2019
3

Solista Mihaela Mihai a urmarit extrem de afectata evenimentele tragice de la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost cuprinsa de un incendiu violent in data de 15 aprilie, ora locala 18.50. Cu durere in suflet, artista a precizat ca in acest lacas au fost botezati cei trei nepoti ai sai, daruiti de fiica sa, Isabelle, si tot acolo ea a avut privilegiul sa cante Ave Maria.

Mihaela Mihai (72 ani), cantareata care facea furori in Epoca de Aur cu slagarul “De-ai fi tu salcie la mal“, deplange tragedia de ieri, 15 aprilie, de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Interpreta a locuit in Franta aproape 30 de ani, apoi s-a repatriat.

”Privesc imaginile, trecand de la stupoare la refuz, apoi la mobilizare: trebuie scoase, cu orice pret, toate obiectele de valoare si adapostite la Louvre. Si au fost evacuate. Doare tare. Imi amintesc ca cei trei nepotei ai mei au fost botezati acolo. Ce privilegiu am avut, de a fi cantat sub acele arcade, nascute acum 857 de ani, Ave Maria!”, a publicat artista pe Facebook.

Ea a urmarit cu sufletul la gura tot ce s-a intamplat legat de tragedia de la catedrala Notre-Dame din Paris. ”Cateva ore mai tarziu, TV 5 Monde incheie programul cu o concluzie iesita din natura profunda a poporului francez: «Avem artizanii cei mai buni, din toate corpurile de meserii, capabili sa reconstruiasca Notre- Dame cu fiecare detaliu al lemnului, pietrei, vitraliilor, orgilor mari… Oricati ani va dura! Oameni si institutii din toate tarile s-au mobilizat deja pentru strangerea de fonduri. Si UNESCO a declarat ca se va implica pentru a sustine reconstructia, identica in cel mai mic detaliu, a celei mai celebre catedrale din lume", mai spune artista.

“Asa cum declaram inca de acum 29 de ani, cand m-am intors in tara: Franta inseamna grija pentru detaliu, din vointa de a atinge perfectiunea. Cu «lasa, ca merge si asa!», Notre-Dame de Paris n-ar fi fost construita acum 857 de ani. Noi ne-am adunat acum 100 de ani. De atunci, ne ciorovaim si ne sufocam oamenii talentati, ca nu cumva sa ne traga in sus dupa ei! Sa luam masura lucrurilor si sa invatam”, a scris Mihaela Mihai pe Facebook.

Mihaela Mihai a fost casatorita de trei ori

Interpreta  Mihaela Mihai a fost casatorita de trei ori. Din cel de-al doilea mariaj, cel cu Maxime Dufour, marea cantareata are o fiica, pe nume Isabelle-Marie. In anul 2008, fiica Mihaelei Mihai s-a casatorit cu Scott J. Freidheim, unul dintre cei mai prosperi si influenti afaceristi americani. Gratie Isabellei, renumita cantareata este si bunica, de trei ori. Nepotii se numesc, in ordine cronologica: Alexander Cyrus, Leo Maxime si  Anna Mikaela. Nepotii artistei au fost printre ultimii copii care au avut sansa de a fi botezati acolo, cu dispensa speciala de la Vatican. Notre-Dame de Paris fiind un obiectiv istorico – turistic, nu se mai acceptau ceremonii private, decat in cazuri extrem de rare, in anumite conditii.

Adauga un comentariu