Actualitate

Mihai Albu, atac frontal la Bote: „Nu poate fi numit creator de moda”

Publicat: 13 iul. 2012

Dupa ce Iulia Albu a declarat ieri ca in Romania nu exista creatori de moda, Mihai Albu sare in apararea acesteia. "Nici macat Botezatu nu poate fi numi creator de moda", a spus Albu.


Mihai Albu a lansat un atac la adresa asa-zisilor creatori de moda din tara noastra. "Nu inteleg de ce s-ar supara unii. Nici eu nu ma consider creator de moda, ci designer. Am scoala de desen, am magazine, am depasit granitele tarii prin colectii, am obtinut premii internationale, dar nu m-am impus prin vanzare, asa cum n-au facut-o nici altii de la noi. Este o diferenta enorma. A fi creator de moda inseamna sa impui stiluri vestimentare la nivel international, sa revolutionezi moda cu ceva, nu doar sa lansezi cateva colectii, sa ai cateva prezentari internationale si, gata, te poti numi creator", a spus Albu.

Acesta a adaugat: "Din punctul de vedere al designerului, printre cei care se pot numi cu adevarat creatori de moda se numara Coco Chanel si Valentino, pentru ca acestia "au foarte multi angajati, multi designeri platiti, au impus stiluri vestimentare".

Mihai Albu a punctat: "Sustin ca in Romania nu exista creatori de moda. Singurele care tind spre acest statut, de la cel de designer, sunt Maria Lucia Hohan si Ingrid Vlasov. Nici Botezatu nu mi se pare justificat sa fie numit creator atat timp cat nu ajungi sa vinzi ca in afara, sa impui branduri, sa ai magazine in capitalele importante. El poate sa fie ce vrea el si ce vreti voi, dar asta e altceva… Dana Savuica nu are scoala de arte sau desen. Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar asta e realitatea, iar ceea ce a afirmat sotia mea e perfect adevarat".


 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit