Magazin

Mihai Bendeac, despre GRATIEREA lui Gica Popescu

Publicat: 08 mart. 2014
1

Mihai Bendeac crede ca Gica Popescu este la fel de vinovat ca si ceilalti condamnati din „Dosarul Transferurilor”, in ciuda carierei de fotbalist recunoscut la nivel mondial. Bendeac nu este de acord cu gratierea lui Gica Popescu.

„Din ce in ce mai insistent, exista o presiune in sensul gratierii lui in baza performantelor sportive (de necontestat) ce au adus, fara indoiala, servicii imaginii Romaniei la nivel global. Corect. Dar nu cumva tocmai asta constituie, paradoxal sau nu, o circumstanta agravanta? Am sa va explic de ce.

Citeste si Noul sef al FRF il face din nou KO pe Gica Popescu: „Sa plateasca!”

Profesia de fotbalist, precum si cea de actor, muzician sau creator de moda, are avantajul de a fi in lumina reflectoarelor. Meritul nu apartine insa fotbalistului. Asa e realitatea. Exista mai multi microbisti decat pasionati de fizica cuantica.

Unii se nasc talentati pentru asta. Altii sunt ceasornicari extraordinari. Altii sunt sahisti de exceptie. Nu este vina lor ca cinematografia, teatrul, televiziunea sau radioul sunt medii unde anumite activitati au o pondere infinit mai mare. Printre ele, fotbalul.

Dar oare Gica Popescu este un erou? Sau doar un om care si-a facut datoria impusa de profesia pe care a imbratisat-o? Cu ce este mai presus Gica Popescu decat un brutar talentat care isi respecta si iubeste clientii, oferindu-le produse exceptionale?

Citeste si Copos, MM Stoica si Gica Popescu impart aceeasi camera la Penitenciar

Gica Popescu are o cariera de respectat. Pentru care, insa, a fost REMUNERAT! El a fost platit ca sa joace fotbal. Atat la echipele de club, cat si la echipa nationala. Sigur, la echipa nationala, cu sume insignifiante fata de Barcelona sau Galatasaray. Dar exista un interes legitim atunci cand activezi in echipa nationala si joci la campionate mondiale, unde esti vazut, remarcat si, eventual, curtat de catre marile cluburi. De ce spun ca Gica Popescu are, mai mult decat ceilalti condamnati, circumstanta agravanta?

Fiindca notorietatea, gloria, celebritatea, nu sunt, nu trebuie sa fie, niste privilegii cu beneficii egocentriste. Caci daca pe brutar sau pe ceasornicar nu-i cunoaste nimeni, pe Gica Popescu il cunosc toti.

Si asta, prieteni, devine o obligatie. Constiinta este cea care te impinge sa folosesti notorietatea pentru a oferi un exemplu. Pentru a redresa aceasta planeta in care miliarde de oameni mor de foame, in timp ce altii construiesc catedrala de sute de milioane de euro.

Citeste si Florin Prunea il sustine pe Gica Popescu: „E o mare nenorocire”!

Sa folosesti faptul ca esti celebru pentru a transmite mesaje pline de umanitate, de pacifism. Sa fii un exemplu. Pentru asta. Nu pentru bisnita alaturi de niste mafioti. Pe de alta parte, daca brutarul sau ceasornicarul ar fi facut bisnita si ar fi fost condamnati, ne era egal cu zero si nu ar fi stiut nimeni. Fiind Gica Popescu, o lume intreaga a auzit in aceste zile despre Romania…

De asta consider eu ca, desi pedeapsa este oarecum exagerata, circumstanta gloriei si profesionalismului desavarsit este una , repet, agravanta, nu atenuanta”, a scris Mihai Bendeac pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu