Local

Mihai Chirica anunță un scenariu sumbru în următoarea perioadă! „Va fi destul de greu să îți cumperi o pâine!”

Publicat: 22 iun. 2022
primarul Iasului, Mihai Chirica
Primarul municipiului Iași anunță că vor veni vremuri grele

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că urmează o perioadă dificilă pentru ieșeni. Acesta preconizează un scenariu sumbru, în care resursele de energie vor fi limitate și oamenii vor trebui să restrângă consumul de energie electrică și gaze. Acest lucru ar putea afecta și celelalte segmente ale economiei, iar o parte semnificativă a populației va obține cu greu cele necesare supraviețuirii.

Edilul Iașului prezintă un scenariu sumbru pentru cetățeni. Acesta susține că, în curând, criza economică și energetică vor afecta în mod direct viața oamenilor. Mihai Chirica îi îndeamnă pe ieșeni să se obișnuiască să trăiască altfel, reducând pe cât se poate consumul de resurse. Și persoanele cu venituri mari vor fi afectate deoarece nu ar fi vorba despre creșterea prețului energiei și al alimentelor, ci de faptul că resursele vor fi raționalizate. În vederea acestui lucru, Primăria Iași, cu sprijinul Arhiepiscopiei Iașilor, va deschide o cantină socială unde se va împărți pâine oamenilor la nevoie.

Primarul Mihai Chirica spune să ne așteptăm la un scenariu sumbru

Edilul municipiului Iași susține că avertismentele lui în legătură cu gravele consecințe ale crizei energetice și economice nu au fost luate în serios de oameni. Acesta spune că ieșenii vor trăi momente dificile și că vor fi nevoiți să facă schimbări radicale în viața lor de zi cu zi.

„Vine o perioadă foarte grea când oameni își vor porni din ce în ce mai rar energia termică în casă și asta va afecta și apa caldă. Se va folosi din ce în ce mai rar mașina de spălat rufe din cauza consumului. Fac apel la toți ieșenii, să ne gândim de două ori înainte să aprindem becul. Să cântărim câte frigidere ținem în priză și dacă este necesar sau nu ca apa caldă să curgă la nesfârșit făcând un duș de 15-30 de minute când 5 minute cred că sunt suficiente. Nu spun asta din perspectiva faptului că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să încălzești acea apă și nu vă gândiți că vorbesc de pe dealuri. Am mai avertizat despre acest lucru. Va veni o criză a energiei profundă în care nu se va pune problema de cât de mari sunt veniturile tale, ci se pune problema de unde o iei energia. Gândiți-vă atent asupra acestui lucru. Trebuie să ne învățăm să trăim într-o altă ecuație, în care economia să fie un deziderat pe care dorește să-l atingă fiecare cetățean. Va fi și scump, dar nu va fi de unde și va trebui să ne obișnuim să consumăm mai puțin ca să avem pe toată perioada acestei crize”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Primarul îi sfătuiește pe ieșeni să fie mai cumpătați atunci când folosesc utilitățile și să se obișnuiască din timp cu schimbările care vor afecta o întreagă societate.

Primăria anunță că va lua măsuri pentru susținerea celor nevoiași

Întrebat despre măsurile ce vor fi luate în legătură cu canicula care îi va afecta pe locuitorii orașului, Mihai Chirica a răspuns, printre altele, că se vor deschide mai multe dușuri publice care vor putea fi folosite gratuit de către persoanele nevoiașe.

„La începutul lunii iulie vom inaugura un punct public cu dușuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în zona Dacia. Vom avea 8 dușuri publice pe care le vom pune la dispoziție celor cu venituri scăzute. Mai mult decât atât, am instalat și 5 mașini de spălat industriale unde vor putea să își spele hainele. Un punct termin pe care l-am reamenajat, zugrăvit, l-am compartimentat. S-au făcut pardoseli, s-au tras racorduri de apă caldă și rece și acolo vor funcționa”, spune primarul municipiului Iași.

Mihai Chirica declară că, din cauza penuriei de resurse energetice care va urma, mulți cetățeni se vor găsi în situația în care nu vor avea alimente și apa necesară cerințelor de zi cu zi.

„Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini pe cei la nevoie. Vine o perioadă dificilă în care va fi destul de greu să îți cumperi o pâine pentru unele persoane. Vor trece prin momente dificile din cauza crizei economice în care ne aflăm. Cu sprijinul Arhiepiscopiei Iașilor, ne-am gândit să înființăm prima cantină socială în care se va da pâine”, adaugă edilul ieșean.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, spune că administrația se pregătește pentru următorul scenariu sumbru care va afecta populația.
Comentarii
 • Principala cauză și cea mai importantă este faptul că sancțiunile impuse Rusiei lovesc în noi mai mult decât în ruși.
  Noi vom fi lipsiți de combustibili, gaz și energie ceea ce va duce la distrugerea locurilor de muncă, mai ales ăștia de la privat , și la lipsă de alimente.
  Pe când rușii nu vor duce lipsă de nimic.
  Bă da! Nu o să mai aibă iPhone și mașini Tesla. Nici McDonald’s.. vai băi, nasol

 • Comunistul asta și-a prezentat condintele din celula de la Rahova. Bine Mihăiță pregătește că va fi mai rău decât ai descris tu !

 • vita de chirica are 7 case din banii oilor de ieseni ,pe el nu il afecteaza criza ,se descurca …………………

 • primar bulangiu platesti din banii nostri toti penalii si borfasii ce iai pus in functii la apa vital ,ecopiata primarie ,fostu cet ,termo service iasi ,le dai cate 10 000 euro lunar in mana cred si mai mult si ne vorbesti ca criza ne afecteaza ??? primar de rahat ce esti

 • Dle Primar de toate va ocupati , numai de „stradutele ” de acces la blocuri din Aleea Tudor Neculai – Sos Nicolina nu reusiti si nu a reusit nimeni de 30 de ani incoace!
  Oricum speranta de viata asa cum ne prezentati scade daca nu ne vom cumpara nici paine, asa incat , intelegem de ce obictivul realizarii reparatiilor la strazile si scarile din perimetru Sos Nicolina si Al Tudor Neculai nu va intereseaza ! Chiar langa Biserica Catolica sunt cratere ca dupa razboi , ne rupem zilnic masinile si picioarele , la doua zile se lovesc masini pentru ca fie se feresc de gropi, cratere sau alte masini.
  Oricum nici parcari cu plata nu doriti sa amenajati aici , ne-ati raspuns ca e teren viran .
  Iubim florile dl primar ,dar iubim si infrastructura. Dupa cum vorbiti de criza alimentara… tot asa putem sa spunem ca puteam trai si noi cu tei , trandafiri romanesti , si poate aveam bani
  de infrastructura ca in civilizatie .
  Amintiti-va si de noi , dle primar !

 • Construcții de blocuri pe toate spațiile verzi,infrastructura rămasă la nivelul din anii 90,locuri de parcare închiriate fara crearea de altele noi….deci banii luați nu se regăsesc în dezvoltare.Scoli sau spitale noi după 1990 aproape 0.Nu pun la socoteala că reabilitările la școli se fac din banii părinților care plătesc 70% către stat din salariile lor taxe și impozite și TVA.

 • Lasa Pensionar Iasi , ca generatia asta ” sunt copii dumitale” ! Cred ca nu prea ai avut timp pentru educatia lor !
  Zi merci ca mai munceste cineva si iti mai iei pensia ! Ar putea fi si altfel … fara statiuni, retete compensate , nu stiu ce altceva …
  Reveniti cu picioarele pe pamant : la DNA tot de ai nostri sunt !

 • Ridica pe d-nele de la Dapp de pe scaun sa vina sa constate ca ne cade usa in cap la bloc Anl 1 din Dacia .Ne luptam cu acele d-ne care stau cu fundul pe scaun . Daca tot ai grija de cetateni …Fa o vizita la acea scara . Ridicale de pe scaun

 • Tare as vrea sa vad – fataturile lui Chirik se vor spala și ele la dușuri publice !? Pe când momentul 0 – gata cu furaciunile ..și..FARA CORUPȚIE- asta ne omoară !!

 • Baietii mei, ordinul e de la Davos nu de la Chirica. Ati auzit de Forumul Economic Mondial? Dar de ONU? Chirica doar o sa execute ordinul ca sa nu i se deschida vreun dosar. Ati aplaudat masurile covid, acum veti aplauda si masurile pe incalzirea globala inventata, masurile pe criza energetia inventata etc. O sa va scoata si carnea din magazine in curand si o sa va bage insecte. Si o sa aplaudati ca … asta ati tot facut pana acum.

  Pana in 2030 nu veti avea nimic si veti fi fericiti stati fara griji. Si da, combustibilul va ajunge pe la 15 lei pana in septembrie. Pentru ca ordinul e sa nu mai mergeti cu masina.

 • Lasa, lasa, tovarashe tradator satanist Chirica, viitor puscariash ce esti, ca nu mor caii cand vor javrele.
  Dupa falsa pandemie se incearca falsa criza alimentara, dar multzi s-au trezit la realitate si nu mai pun botul la minciunile Cabalei.
  In Republica Comunista America s-au incendiat depozite de cereale si alimente de baza, ferme de animale, doar pentru a se spune ca vine criza alimentara.
  Shandramaua Cabalei se prabusheste.

  O veste buna pentru Criminalii care au facut genocid asupra propiilor popoare ( Presedintzi de state, Guverne, Parlamente), precum si pentru complicii lor ( ziaristi, IT-isti, etc ): executzia lor nu se va mai face prin spanzuratoare ca pana acum o saptamana, ci cu un singur glontza in cap.
  Asa ca ziaristii complici la Crime impotriva umanitatii sa fie bucurosi ca nu o sa-i doara,
  iar executia se va face la 24 de ore dupa judecarea criminalului sau complicelui,
  de catre Curtea Martiala.

 • Ce s-a intamplat ? V-am bagat mortul in casa, ziaristi complici la Genocid ?
  V-am spus ca nu veti scapa de pandemia Curtzii Martziale.
  Deja ati inceput sa simtiti locul pe unde o sa va treaca ceva prin cap – un glonte ?

  Il meritati !

  Lasa, lasa, tovarashe tradator satanist Chirica, viitor puscariash ce esti, ca nu mor caii cand vor javrele.
  Dupa falsa pandemie se incearca falsa criza alimentara, dar multzi s-au trezit la realitate si nu mai pun botul la minciunile Cabalei.
  In Republica Comunista America s-au incendiat depozite de cereale si alimente de baza, ferme de animale, doar pentru a se spune ca vine criza alimentara.
  Shandramaua Cabalei se prabusheste.

  O veste buna pentru Criminalii care au facut genocid asupra propiilor popoare ( Presedintzi de state, Guverne, Parlamente), precum si pentru complicii lor ( ziaristi, IT-isti, etc ): executzia lor nu se va mai face prin spanzuratoare ca pana acum o saptamana, ci cu un singur glontza in cap.
  Asa ca ziaristii complici la Crime impotriva umanitatii sa fie bucurosi ca nu o sa-i doara,
  iar executia se va face la 24 de ore dupa judecarea criminalului sau complicelui,
  de catre Curtea Martiala.

 • O SA NE FIE USOR CAND VEI DISPAREA DE LA PRIMARIE.UNDE TE VEI DUCE NU MA INTERESEAZA.ORICUM DRUMUL CATRE PUSCARIE TRECE PE LA PRIMARIE

 • Avem si prosoape pt.dus?sapun,sampon,etc.
  Pt masina de spalat asigurati dero,balsam rufe +uscator rufe?
  Transportul cine il deconteaza…unii vin din Horpaz….cum economisim…sau asigurati un microbuz?…intreb pt.un prieten cu ajutor social.
  PS: intrarea e pe baza de programare…ca la cata imbulzeala veti opri apa.

 • În cazul ăsta va fi mult mai greu pt tine domnule Chirica și pt întreaga clasă politică! De ce? Pentru că o să venim peste voi! Știm unde locuiți și unde să vă găsim! Voi ne-ați adus aici! Așa că, voi o să plătiți, într-un fel sau altul!

 • Ati uitat de familiile si dinastiile din Primarie, gen familia Buraga ( baba si vagabondul – asa cum li se spune), familia Tomorug, Familia Tulica, Salceanu si multe alte scursuri umane ce s-au oplosit jupuind cetatenii Iasului.

Adauga un comentariu