National

Mihai Morar si Daniel Buzdugan, scrisoare deschisa pentru cei dezamagiti de afirmatiile pe care le-au facut cu ocazia meciului de fotbal Romania – Congo

Publicat: 31 mai 2016

Mihai Morar si Daniel Buzdugan, realizatorii Radio Zu, au transmis, marti, o „scrisoare” celor pe care i-au „dezamagit” cu afirmatiile pe care le-au facut cu ocazia meciului de fotbal Romania – Congo, precizand ca isi cer scuze „pentru unele asocieri nepotrivite” si adaugand ca „au fost facute fara intentia de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasa sau nationalitate”.

Iata textul integral al scrisorii celor doi realizatori Radio ZU:

Mihai Morar si Daniel Buzdugan: ” Gandirea condusa de ura nu face parte din conduita noastra personala si profesionala”

Aceasta scrisoare se adreseaza celor pe care i-am dezamagit ca urmare a unui moment din emisiunea Morning ZU din 26 mai 2016.

Ne cerem scuze pentru unele asocieri nepotrivite facute pe tema meciului de fotbal dintre Romania si R.D. Congo. Aceste asocieri au fost facute fara intentia de a jigni vreun grup de persoane, indiferent de rasa sau nationalitate.

Suntem oameni, se intampla sa gresim, dar ne asumam si regretam cuvintele alese. Asa cum am mentionat si ieri, si astazi, in direct la matinalul ZU, scuzele noastre se indreapta catre Republica Democratica Congo, in mod special catre echipa nationala de fotbal a acesteia si catre toti cei carora le-am produs fara rea credinta un sentiment de mahnire.

Gandirea condusa de ura nu face parte din conduita noastra personala si profesionala si nu se regaseste in valorile Radio ZU. Dovada stau miile de ore de emisiuni radio in direct in care nu a existat un astfel de precedent.

Cunoastem limitele libertatii de exprimare si ne delimitam categoric de orice fel de discurs care incita la ura.

Cu respect pentru fiecare,
Daniel Buzdugan si Mihai Morar”.

In matinalul de la Radio Zu din 26 mai, Mihai Morar si Daniel Buzdugan au facut o serie de remarci cu caracter ofensator la adresa jucatorilor si suporterilor congolezi, precum „maimute”, „macaci”, si „primate”, dupa amicalul sustinut de Nationala Romaniei contra Republicii Democrate Congo.loading...

Adauga un comentariu