Arte vizuale

Mihai Plesu a fost eliberat. Se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile

Publicat: 07 apr. 2019

Mihai Plesu, fiul scriitorului Andrei Plesu, se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile, conform deciziei luate de judecatorii care au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva pentru trafic de droguri de mare risc.

Aceeasi masura a fost aplicata si celorlalte sapte persoane retinute in cursul zilei de vineri.

"S-a dispus luarea controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Clientul meu respinge toate acuzatiile. Din punctul meu de vedere, nu sunt probe care sa sustina acuzatiile procurorului. Nu exista probe din care sa rezulte macar o intalnire, un trafic de droguri in perioada celor 7 luni de cand dureaza aceasta ancheta", a declarat Sandra Gradinaru, avocatul lui Mihai Plesu.

Procurorii DIICOT Iasi si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au efectuat, vineri, opt perchezitii domiciliare in Bucuresti, Iasi si comuna ieseana Probota. Sapte persoane au fost acuzate de trafic de droguri de risc in forma continuata si trafic de droguri de mare risc in forma continuata.

"La data de 17 septembrie 2018, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multe persoane care domiciliaza pe raza judetului Iasi comercializeaza droguri de risc – cannabis (skunk) si droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe raza municipiului Iasi. De asemenea, s-a retinut faptul ca o suspecta in cauza comercializeaza cannabis cu suma 60-70 lei/gram, iar in perioada cand in municipiul Iasi se organizeaza, in incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, in principal cu specific tehno, suspecta se aprovizioneaza si cu cantitati de comprimate ecstasy (MDMA) in vederea comercializarii", a informat vineri DIICOT, printr-un comunicat de presa.loading...

Adauga un comentariu