National

Mihai Razvan Ungureanu anunta initierea unui proiect privind restituirea proprietatilor confiscate de regimul comunist

Publicat: 04 mart. 2013
1

Parlamentarii Fortei Civice vor depune, maine, la Parlament, o initiativa legislativa privind restituirea proprietatilor confiscate de regimul comunist, pe principiul ca restituirea sau despagubirea este obligatorie, a anuntat presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, informeaza Mediafax.

El a spus, astazi, intr-o conferinta de presa, ca alte principii ale acestei initiative legislative sunt alegerea de catre proprietarul deposedat a variantei de indreptare a acestui lucru, prevederea unor termene si sanctiuni pentru persoane si institutii in procesul de restituire, transparenta stabilirii despagubirilor.

Ungureanu a mai precizat ca proiectul prevede mai multe modalitati de restituire a proprietatilor confiscate, fie retrocedarea imobilelor in natura, fie acordarea unor bunuri echivalente, daca proprietatea nu mai exista, fie acordarea de obligatiuni, de actiuni la societatile cu capital de stat, fie despagubiri in numerar.

Anuntul Fortei Civice vine la cateva ore dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca o prima forma a legii privind restituirea proprietatilor va fi discutata in sedinta de Guvern de miercuri, urmand ca luni sa fie analizata de conducerea USL, iar proiectul sa fie promovat prin angajarea raspunderii Executivului.

Comentarii
  • De risul curcii. El care venise cu propunerea cu 15% esalonate pe vreo 20 de ani, s-a gandit acum mai bune… ce ne ia iar de prosti?

Adauga un comentariu