National

Mihai Razvan Ungureanu cere ajutorul ONG-urilor. Vezi pentru ce!

Publicat: 10 apr. 2012
1
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a transmis reprezentantilor organizatiilor nonguvernamentale, invitati la Guvern, ca are nevoie de ajutorul lor pentru asigurarea corectitudinii alegerilor locale si parlamentare si la elaborarea unor proiecte scadente, precum cel privind restituirea proprietatilor, informeaza Mediafax.
El a aratat ca doreste sa reia un dialog elementar intre administratia centrala si ONG, pe fondul „recunoasterii deficitului de relationare”, in care aceste organizatii sa aiba un rol corector al initiativelor legislative si creator pentru imbunatatirea administratiei.
„Lipsa unei coerente in dialog descalifica actul administrativ. Am nevoie de ajutor ONG pentru ca acestea sunt dedicate binelui public, nu binelui asociativ din punct de vedere politic. Sunt un adept fara limite al transparentizarii actului public si a modului de cheltuire a fondurilor”, a spus Ungureanu.
La intâlnire participa reprezentanti ai Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociatiei ProDemocratia, Transparency International, Active Watch, Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Coalitiei ONG pentru Fonduri Structurale, Centrului Romilor pentru Interventie Sociala, Salvati Copiii, Fundatiei Soros, Asociatiei Mamelor, Asociatiei Accept, Asociatiei Anti-Sida.
Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a invitat astazi, la sediul Guvernului, pe mai multi reprezentanti ai unor confederatii sindicale si organizatii neguvernamentale, cu propunerea de „revitalizare” a dialogului dintre Guvern si societatea civila si stabilirea unui program de colaborare.
Intâlnirea cu sindicatele este programata pentru ora 15.30.
Adauga un comentariu