Sport

Mihai Stoichita va antrena a patra echipa nationala, dupa Panama, Armenia si Kuwait

Publicat: 17 oct. 2016
1
Antrenorul român Mihai Stoichita este la un pas de preluarea unei noi nationale de fotbal. În zilele urmatoare, tehnicianul în vârsta de 62 de ani care ultima data a pregatit Petrolul va parafa o întelegere cu Iordania, pe care ar urma sa o conduca pe 10 noiembrie, la meciul amical din Uzbekistan.
 
Stoichita ajunge în Iordania prin intermediul managerului Mustafa Akram, cel care în ultima vreme i-a dus în Golf si pe Victor Piturca (Al Ittihad), Jugurtha Hamroun (Al Sadd) si Gregory Tade (Qatar SC). Tehnicianul român va semna un contract pe doi ani, cu un salariu de 400.000 de dolari pe sezon, dar si bonusuri consistente de performanta.
 
Stoichita a mai antrenat în cariera nationalele statelor Panama, în 2001, Armenia, 2013-2004, si Kuwait, 2005-2006. Ultima oara, Mihai Stoichita a pregatit Petrolul Ploiesti, în sezonul 2015-2016, de unde a plecat la finalul turului, fara sa-i fie achitate drepturile financiare de catre echipa care la sfârsitul sezonului avea sa intre în faliment.
 
În cariera, cea mai puternica echipa pe care a pregatit-o a fost Steaua, în trei rânduri: 1997-1998, 2009-2010 si 2012. Cu Steaua a câstigat un campionat si o Supercupa. În Moldova a obtinut un titlu si o Cupa a Moldovei, iar în Armenia a luat campionatul, Cupasi Supercupa.
 
Din 1988, de când s-a apucat de antrenorat, Stoichita a fost antrenor principal la Callatis Mangalia, Rocar Bucuresti, FC National, Litex Lovech, Sheriff Tiraspol, Ankaragucu, Piunik Erevan (în paralel cu echipa nationala a Armeniei), Farul Constanta, Otelul Galati, Aris Limassol, Al Salmiya, AEL Limassol, Steaua, Astra, CS Mioveni, Apllon Limassol si Petrolul Ploiesti. Daca la Steaua a fost în trei rânduri, la Al Salmiya si AEL Limassol a fost în câte doua rânduri.
Adauga un comentariu