National

Mihai Sturzu demisioneaza din PSD, in urma conflictului cu Liviu Dragnea

Publicat: 12 dec. 2015
1

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democrati, a anuntat sambata, dupa un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea in cadrul congresului TSD, ca demisioneaza din partid si a respins acuzatiile lansate de presedintele PSD.

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democrati, a anuntat sambata, dupa un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea in cadrul congresului TSD, ca demisioneaza din partid si a respins acuzatiile lansate de presedintele PSD.

„Nu mai pot continua in conditiile in care nu respectam ce votam. (…) Nu merg la niciun alt partid. Eu cred ca Romania are nevoie de o resetare profunda a clasei politice”, a declarat Sturzu, pentru MEDIAFAX.

El a negat acuzatiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emotia generata de tragedia de la Colectiv, prin infiintarea unei noi miscari. „Domnul Liviu Dragnea a mintit si a manipulat, parca a fost la scoala FSN-ului de manipulare. Eu am avut aceasta discutie cu domnia sa dupa ce au am fost la proteste impotriva lui Piedone si a lui Gabi Oprea si am spus ca ce striga oamenii in piata este foarte corect si oamenii au foarte mare dreptate si ca PSD are nevoie de o reforma si ca putem porni aceasta reforma de la PSD. Ce a inteles domnia sa si ce a spus pe scena m-a durut foarte tare, dar n-am ce sa fac, are alta scoala politica decat am eu, nu ne comparam. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe langa el”, a explicat Sturzu.

Anuntul demisie a fost facut dupa un schimb foarte dur de acuzatii intre Mihai Sturzu si presedintele PSD, Liviu Dragnea. „Suspendati-va, conform noului statut al PSD, din functia de presedinte, convocati un congres al PSD fara liste si corect, asa cum dumneavoastra vi l-ati dorit si haideti, ca deja este prea tarziu, sa ne pregatim corect pentru anul 2016”, a spus Mihai Sturzu in fata delegatilor prezenti la Congresul TSD.

El a propus ca orice membru PSD sa fie suspendat din partid, in momentul in care este trimis in judecata pentru orice fapta de natura penala savarsita cu intentie. „Orice membru al partidului sa fie suspendat in faza in care este trimis in judecata pentru orice fapta penala, sa nu ne mai fofilam”, a spus Sturzu, referitor la faptul ca Dragnea a sustinut mereu ca noile prevederi ale Codului de etica al PSD nu i se aplica, pentru ca dosarul sau privind fraudarea referendumului din 2012 nu se incadreaza la fapte de coruptie.

„Nici nu stiu cum sa va intreb, ca mi-e rusine …dar pe site-ul Inaltei Curti, la sectiunea coruptie, scrie Liviu Dragnea”, i-a mai spus Sturzu.

In replica, Dragnea a venit cu „dezvaluiri” despre propunerea pe care i-ar fi facut-o „domnul aviator Sturzu”, imediat dupa tragedia de la Colectiv. Presedintele PSD a spus ca, la acel moment, „domnul aviator Sturzu” i-a propus ceva cu care nu doar ca nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: sa foloseasca acea emotie generata de tragedie, sa vina la sediul PSD cu un grup de tineri, sa insceneze un conflict cu Dragnea din care sa se nasca o noua miscare politica, dupa care aceasta sa faca o alianta cu PSD.

„Nu este admisibil sa folosesti o tragedie in care au murit 60 de tineri pentru asa ceva (…) Daca reforma in PSD trebuie sa inceapa, cu ceva cu asa ceva trebuie sa inceapa”, a declarat Dragnea. „Sunt decat cativa care n-au inteles ca PSD-ul a intrat in alta etapa”, a adaugat Dragnea.

Comentarii
Adauga un comentariu