Actualitate

Mihai Tudose critică ultimele restricţii: „E un haos general și o lipsă de viziune, ba chiar și de minte“

Publicat: 07 oct. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose îl atacă dur pe premierul Florin Cîțu

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose critic ultimele restricții introduce de Guvernul Ludovic Orban. Mihai Tudose consideră că măsurile luate de autorități ca fiind „fără cap și coadă”, oferind exemplul obligativității purtării măștilor de protecție în jurul școlilor din București, pe o distanță de 100 de metri.

„Se vede de la o poștă că sunt măsuri dezlânate, haotice. Iar închid restaurantele și teatrele, dar lasă deschide mall-urile și păcănelele, fără să fie prezentat un studiu, o analiză serioasă, ca să pricepem toți… Vin și ne spun că 30 de oameni la păcănele nu reprezintă pericol de contaminare, dar 30 de oameni într-un restaurant sau într-o sala de teatru aduc urgia. E un haos general și o lipsă de viziune, ba chiar și de minte. Vă dau exemplul oraşului Făurei din Brăila, unde, într-adevăr, cauzistica este peste media, dar e generată de focare de la căminele de bătrâni, care sunt închise ermetic. Totuși, nu au deschis școlile din Făurei! Dacă mie îmi explică o minte luminată ce are școala cu focarul de la căminul de bătrâni, eu mă predau! Se merge pe principiul de a arăta lumii că facem și noi ceva.

Mihai Tudose, despre restricțiile impuse de Guvern: „Logica nu există la ei!“

Europarlamentarul PSD compară măsurile luate de guvernarea liberal cu toaletarea unui pom fără să ai habar să faci așa ceva.

„Pui mâna și te apuci să toaletezi un pom, deși habar nu ai, dar, deși ai nenorocit pomul, zici că n-ai stat degeaba. În industria HoReCa nu sunt doar patronii, pe care îi înjurăm, cu ghilimelele de rigoare, că au ei de unde să trăiască, să nu îi plângem… Sunt și angajați, cam 10-20 la fiecare patron. Oamenii ăia au copii, au rate de plătit și află de la TV că de mâine nu mai au serviciu. Atât! Nimic mai mult. Ca în cazul măsurii cu masca la 100 de metri de școală. De ce nu la 110 metri sau 400 de metri? Ne zice cineva? Să explice măsurile, că nu umblăm cu GPS-ul într-o mână și cu masca în cealaltă! Logica nu există la ei! Ori ne spui să purtăm masca peste tot, ori ne aduci argumente care să stea în picioare, ori nu ne mai spui să o purtăm când e galben la semafor și să o dăm când se face roşu sau când începe să plouă!”, a precizat Tudose.

„Atâta pot! Habar nu au!“

Liderul PSD este de părere că strategia guvernamentală privind pandemia este „în aer”, motiv pentru care „cetățenii sunt îndreptățiți să își manifeste nemulțumirile față de haosul generat”.

„Guvernul aruncă cu piatra într-un stol de păsări și zice că e cel mai bun dacă nimerește una! Dacă nu nimeresc niciuna, vor zice că au făcut tot ce au putut. Explică-le cetățenilor de ce așa și nu altfel! Ai o strategie care se află în aer, cum să nu fie cetățenii îndreptățiți să își manifeste nemulțumirile față de haosul generat?! Eu sunt convins că ei fac tot ceea ce pot. Din păcate, atâta pot! Habar nu au! Au închis toată țara și au amânat alegerile când erau 150 de cazuri pe zi și am ținut alegeri la 2.000 de cazuri, nu? Oamenii ăștia înțeleg bine fenomenul, ce să zic. Cetățenii înțeleg, că nu e nimeni nebun să nu priceapă că sistemul sanitar nu trebuie să cedeze, dar explică-le, nu da cu parul!”, a menționat fostul prim-ministru.

Adauga un comentariu