Actualitate

Mihai Tudose despre atacurile lui Klaus Iohannis la PSD: „Disperarea lui Klaus Iohannis arată neputința de a face ceva pentru România“

Publicat: 26 nov. 2020
Mihai Tudiose arată cu mâna
Vicepreședintele PSD Mihai Tudose

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a comentat declarațiile lui Klaus Iohannis în care a atacat în mod repetat Partidul Social Democrat. Mihai Tudose a adus în discuția și solicitarea lui Klaus Iohannis despre îndepărtarea PSD din politica românească.

„La un de la obținerea celui de-al doilea mandat prezidențial, președintele a venit efectiv cu o declarație patetică cum că PSD trebuie desființat pentru că a distrus România”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Să ceri dispariția unui partid democratic… e complicat“

Fostul premier a mai spus că niciun organism internațional nu s-a sesizat la derapajul lui Klaus Iohannis.

„În mod normal, orice organism internațional la o chestie din aceasta se autosesiza. Noi am avut o discuție dacă să sesizăm sau nu niște organisme internaționale și am zis că nu, că nu ne place pâra aceasta în afară. Dar sunt niște organisme care trebuiau să se autosesizeze. E un derapaj extraordinar de la democrație… și de la Constituție. Să ceri dispariția unui partid democratic, ales, cu o doctrină recunoscută… e complicat. Sper să nu ajungem să ceară lapidarea noastră”, a menționat Mihai Tudose.

Partea bună a mesajului „disperat”

Vicepreședintele PSD vede și o parte bună a atacurilor repetate ale lui Klaus Iohannis la adresa social democraților.

„Iau partea bună. Din disperarea acelui mesaj eu văd și neputința de a face ceva cu România, și neputința de a face ceva cu partidul lui, cu PNL, și faptul că PSD care e luat țintă crește și suntem pe drumul cel bun. Experimentul ăsta trist cu «dăm țara pe mâna PNL-ului» e pe cale să ia sfârșit”, a opinat Klaus Iohannis.

„După alegeri, scad pensii, scad salarii!“

Fostul premier a declarat miercuri, 25 noiembrie, că după alegerile parlamentare, în cazul în care va continua guvernarea liberală, vor scădea pensiile și salariile.

„O să vă dau o veste proastă. Bugetul pe 2020 l-au făcut ei, pe creștere economică, pe deficit sub 3, cu reducerea datoriei publice… Noi am lăsat-o la 34%, acum e 47%. Ne-am dus la 100 de miliarde de euro… asta e gaura! 100 de miliarde, făcută de Cîțu-Mîțu, băieții ăștia.

Eu vă spun că ce ne așteaptă după alegeri va fi crunt. Adică ne paște o stare de urgență cu lockdown total, din acela urat, urat, pe fondul ăla vor scădea pensiile, salariile, vor închide ce se închide, fiindcă nu poți să ieși în stradă că e stare de urgență, e Armata pe stradă”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „PNL scade accelerat în sondaje“

Liderul social democrat susține că PNL scade în sondajele dinaintea alegerilor parlamentare, in timp ce PSD și USR se află în creștere.

„Am mai văzut şi noi nişte analize, sondaje. Creştem frumos, dar scad şi ei accelerat. Scăzând ei, decalajul dintre ei şi noi se adânceşte. E drept că se umflă şi USR-ul. Aici aveţi perfectă dreptate. Îmi vine greu să cred că vor fi cumva împreună. Unii care au ca singur plan de guvernare nişte sloganuri, fără penali, să fie cald ca să nu fie frig, şi ceilalţi contrazic total asta. Au secretari generali cu două condamnări. Alţii pe liste au condamnări pentru corupţie. Va fi greu să îi pui la aceeaşi masă”, a precizat Mihai Tudose.

 

Comentarii
  • Ceea ce este ingrijorator este inclinatia dictatoriala a lui Iohannis, orgoliul sau nemasurat, ambele pe fondul unui IQ modest. Trebuie sa i se puna frana. Trebuie mers la vot si votat orice altceva decat PNL si USR.

Adauga un comentariu