National

Mihail Neamţu, atac dur la adresa lui Dan Barna: Este o mediocritate politică. Dacă va citi vreodată o carte, îi voi da un autograf

Publicat: 31 iul. 2020
Mihail Neamţu, atac dur la adresa lui Dan Barna
Mihail Neamţu, atac dur la adresa lui Dan Barna

Mihail Neamţu lansează un atac dur la adresa liderului USR, Dan Barna. Într-o postare, propunerea PMP pentru Sectorul 3 din Bucureşti îl acuză pe liderul USR de afaceri dubioase şi susţine că sistemul a realizat, prin el, o investiţie banală.

Mihail Neamţu, atac dur la adresa lui Dan Barna

Nicusor Dan risca să nu câştige alegerile pentru primăria Capitalei dacă USR-ul nu se opreşte din atacurile asupra dreptei din Capitala, susţine Mihail Neamţu:

”Niciodată n-a fost mai mare nevoie de front comun împotriva PSD. Niciodată n-au fost mai importante înțelepciunea, maturitatea, smerenia. Ei bine, cuprinsă de bățoșenie și aroganță, gruparea USR-Barna pulverizează astăzi cu inconștiență toate premisele unității Dreptei în București, atacându-l prin lacheii săi pe Traian Băsescu, Mișcarea Populară și pe mine, în particular.

Rezultatul? Nicușor Dan riscă să nu câștige în 2020. Nu va fi nici vina electoratului userist care vrea schimbarea administrației Firea, nici păcatul electoratului conservator, care-și dorește primari educați și consilieri cultivați, atașați de simbolurile naționale și de valorile tradiționale ale românilor. E doar expresia radicalismului politic, bazat pe cultura autovictimizării și unei gândiri sectare.”

Dan Barna este o mediocritate politică

În continuarea postarii, Mihail Neamţul îl face pe liderul USR o nulitate politică şi afirma faptul că nu a contat în niciunul dintre războaiele Dreptei de până acum:

” Dan Barna este o mediocritate politică de la care n-ai ce să înveți (nici măcar cum să te îmbraci). Până alaltăieri, omul acesta n-a contat în niciunul dintre războaiele pe care Dreapta le-a dus împotriva lui Adrian Năstase și a monstruoasei coaliții din 2007; împotriva lui Ponta-Turcitu și a imposturii sale intelectuale din 2012; împotriva lui Negoiță sau chiar a candidului Mircea Geoană (pe care Nicușor Dan, împreună cu dl Klaus Iohannis, l-au votat în 2009).

Nu primesc lecții de moralitate de la Dan Barna, care a negociat scheme dubioase de utilizare a fondurilor europene în acord cu voința baronilor ciumei roșii. Nu mi-am băgat fratele, părinții sau alte rude într-o firmă dedicată, din start, risipirii banului public. N-am ce învăța de la consilierul lui Bârnă, caz clinic de psihopatologie – Andrei Țacamitru fiind și partener al Guvernului Ponta, pe vremea când taică-său încuviința risipirea a optzeci de milioane de euro pentru recondiționarea Teatrului Național.”

Dan Barna este o invenție banală a sistemului

Mihail Neamţu lansează o acuzaţie extrem de interesantă. Acesta susţine că Dan Barna este un om al sistemului, o investiţie banală a acestuia:

” Între mine și candidatul USR la sectorul 3 nu e loc de comparație. Trăiesc în București din 2005, îi cunosc istoria culturală, inclusiv monumentele medievale, bisericile brâncovenești sau capodoperele arhitectonice din perioada Regelui Carol. Iubesc Capitala și cunosc durerile acestui oraș care merită să-și dobândească strălucirea de odinioară. Nu sunt un om perfect, dar prețuiesc viața, copiii, familia, credința și toate valorile călcate în picioare în 2018 de iacobinii piromani și isterici, care nu știu cine a fost Vodă Brâncoveanu sau ce bijuterii ascunde mănăstirea Stavropoleos (a propos de Sectorul 3).

Dan Barna este o invenție banală a sistemului, un lider fricos (căci secretoman), care ar trebui să explice cum de a pierdut din coșul USR-Plus aproape un milion de voturi. Până să mai dea note la purtare, ar face bine să-și redescopere dimensiunea liliputană în plan intelectual: idei puține, limbaj de brigadier și viteză-n gândire la pas cu trotinetă.

Când Barna va ieși din politică (mai devreme decât mai târziu), nimeni nu-i va simți lipsa. Nicio emoție, niciun regret pentru evacuarea marelui negociator, azi cu Cioloș, ieri cu Ponta, mâine cu Ciolacu.

PS: Dacă va citi cândva și o carte cap-coadă, promit să-i dau un autograf.”, scrie Mihail Neamțu.

Textul publicat de Mihail Neamţu vine în contextul în care USR nu doreşte o coaliţie de dreapta în care să fie inclus şi PMP-ul. Pe această idee, Traian Băsescu a anunţat că dacă negocierile sunt un eşec va intra în cursa pentru Primăria Capitalei. Acest lucru s-ar putea dovedi un eşec pentru o eventuală coaliţie de dreapta formată din PNL şi USR.

Comentarii
  • Bravo. Bine scris.
    Crezul meu politic e sa scrii cu î din i, sa duci peste la oameni acasa si sa mergi la degustari pastoreliene. Am mai avut un crez dar m-au rapus dujmanii corporatisti.
    Asa ca candidez pentru partidu lui Bubuta.
    Ca sa chivernisesc nepotu scoler,sa adun un pic de cheag pentru famelie si ca sa ma pot da cu gipu za veri oan en onli.
    Deci votati cu mine, nu cu colegii infantili de alianta.

Adauga un comentariu