Eveniment-Social

Mii de credinciosi asteptati de Boboteaza la Mitropolie

Publicat: 05 ian. 2016
1

Mii de credinciosi sunt asteptati astazi in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi, pentru a asista la Liturghia savarsita de sarbatoarea Bobotezei. Slujba va fi oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti. Reprezentantii Mitropoliei iesene au pregatit, ca in fiecare an, mai multe cazane de circa 200 litri care vor fi umplute cu apa, iar dupa slujba de Boboteaza, credinciosii vor putea lua aghiasma pentru a o duce acasa pentru a-si sfinti locuintele. Anul acesta, reprezentantii Mitropoliei au pregatit o cruce din ramura de brad, ce va fi amplasata langa butoaiele cu apa sfintita.

„De la ora 6:30 se va oficia Miezonoptica, urmata de Utrenie, iar de la ora 9:15, Sfânta Liturghie va fi savârsita de Înaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. În jurul orei 11:30 se va iesi în procesiune din catedrala, pe esplanada din fata locasului de închinaciune. Aici, IPS Teofan va oficia slujba Aghesmei Mari”, au mentionat reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Cu ocazia Bobotezei, aproximativ 100 de jandarmi ieseni se vor afla în misiune, alaturi de politisti si politisti locali, pentru asigurarea masurilor de ordine publica, atat în Iasi, cat si in Pascani, Târgu Frumos, Harlau, Raducaneni si Podu Iloaiei.

„La slujba din curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, eveniment la care participa un numar mare de credinciosi, pentru a se pastra ordinea, se va monta un dispozitiv de protectie în jurul recipientelor cu agheasma. Accesul în interiorul zonei delimitate pentru a se lua apa sfintita se va realiza printr-un culoar special amenajat. În vederea evitarii incidentelor nedorite si a oricaror situatii de natura sa tulbure ordinea publica, jandarmii ieseni recomanda cetatenilor sa manifeste rabdare, sa aiba un comportament decent si sa respecte indicatiile fortelor de ordine”, a mentionat Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Iasi.

Adauga un comentariu