Actualitate

Mii de credinciosi au luat din nou cu asalt Manastirea Hadambu. Imaginile sunt emotionante – FOTO

Publicat: 15 aug. 2016

@ Mii de credinciosi au tinut sa asiste ieri la Liturghia savarsita de Adormirea Maicii Domnului @ Oameni din toate colturile tarii au trecut prin fata icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul @ Oamenii au stat cu orele pentru a se putea inchina si ruga la icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sarbatori crestine din aceasta perioada, a facut ca mii de credinciosi sa fie prezenti in aceste zile la Manastirea Hadambu. Oameni veniti din toate colturile tarii s-au asezat cu orele la rand, pentru a se inchina icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, asezata pe baldachinul din curtea lacasului de cult. Povestea impresionanta a icoanei a atras oameni de pretutindeni, credinciosi veniti sa se roage pentru bunastarea sufletelor lor si a rudelor. Credinciosii au asistat si la invataturile fetelor bisericesti care au oficiat Sfanta Liturghie, inaltii prelati aratand importanta rugaciunilor catre Maica Domnului.

„Trebuie sa aducem Maicii Domnului o floare. Putem vedea foarte bine ca gradina Maicii Domnului e chiar aici la Hadambu, pentru ca aici sunt florile care o impodobesc. Mai mult, florile care o impodobesc cu adevarat pe Maica Domnului sunt credinciosii. Trebuie sa o cunoastem pe Maica Domnului, sa o privim dincolo de icoana. Eu am trait aici la Manastirea Hadambu atunci cand am simtit-o pe Maica Domnului. De altfel, credinciosii trebuie sa stie ce putere are Maica Domnului. Daca privim dincolo de icoana, trebuie sa stim ca vorbim cu maica noastra, a tuturor. Sa ne rugam ei cu sufletul si inima, nu cu gura. Sa o privim ca pe o mama si de aceea ii indemn pe toti credinciosii sa o cunoasca. Pe ea o suparam atunci cand ii intoarcem spatele. Cand facem acest lucru, ea se supara si acest lucru nu ne face cinste”, a aratat  PS Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal. Cei care nu au mai avut loc langa icoana au umplut pana la refuz curtea interioara a lacasului de cult pentru a putea asculta predica parintelui.

„Credinciosii nu au venit aici ca intr-o simpla calatorie. Au venit pentru boli, pentru necazuri, poate sa-i multumeasca si chiar sa o mai vada. Multora dintre noi le era dor de dansa si de aceea am venit aici. Prin rugaciune, ea ne va asculta si ne va indruma. Maica Domnului ne va ajuta asa cum o face mereu. Poate ne incearca unori credinta si rabdarea de multe ori, dar niciodata nu ne va intoarce spatele. Chiar daca este parasita uneori de oameni, ea este pazita de ingeri”, a mai aratat inaltul prelat. Ulterior, dupa oficierea serviciului religios, credinciosii au fost invitati la traditionala agapa, unde au fost servite peste 10.000 de sarmalute si portii de supa de peste. In cursul lunii viitoare, pe 8 septembrie, curtea manastirii va fi din nou arhiplina, asta pentru ca va avea loc hramul lacasului de cult.

Comentarii
Adauga un comentariu