Eveniment-Social

Mii de elevi ieseni vor sustine primele testari importante din viata lor

Publicat: 27 nov. 2014
1

Mii de elevi si liceeni ieseni vor intra de saptamana viitoare in febra primelor testari importante din viata lor. Inca din septembrie, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a stabilit calendarul primelor simulari la Evaluarea Nationala (EN), Matematica si Limba si literatura romana la clasa a VIII-a. Acestea vor avea loc pe 8 si 10 decembrie 2014. De asemenea, la Bacalaureat, clasele a XI si a XII-a, testarile sunt programate pe 3, 4, respectiv 5 decembrie. Participantii vor fi verificati la: Limba româna, Matematica si Istorie, dar si la disciplinele corespunzatoare probei E(c) de la Bac. Notele elevilor vor fi centralizate si analizate de catre ISJ.

 De reamintit ca, la Iasi, in cadrul ultimelor simulari, au participat peste 5.400 de liceeni, in timp ce la clasa a VIII-a au participat 8.273. Pe de alta parte, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

Citeste si: Simulari la cele mai importante examene nationale anulate la Iasi

Citeste si: Mii de elevi ieseni sustin primele simulari ale examenelor nationale

Comentarii
  • fata mea invata la Racovita ,si as vrea sa intreb de ce se fac aceste testari?! de ce profesorii nu fac acele pregatiri pt bac? de ce acesti copii sunt obligati sa fie cobaii acestui sistem prost de invatamant in care profesorii nu-si dau interesul necesar? muuuulte intrebari si zero raspunsuri….

Adauga un comentariu