Eveniment-Social

Mii de ieseni au luat parte la editia din acest an a Noptii Cercetatorilor – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 sept. 2015
1

@ Editia din acest an a Noptii Cercetatorilor a avut loc si la Iasi, dar si in alte aproximativ 300 de orase europene @ Mii de ieseni au asistat, ieri, incepand cu ora 17:00 la Palas la experimente, care mai de care mai interesante si mai inedite

Totul s-a derulat in colaborare cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC). Scopul evenimentului a fost de a populariza stiinta si invatarea distractiva. Centrele oraselor: Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Timisoara, precum si a altor 13 locatii din Romania au gazduit, concomitent, experimente inedite, prezentari stiintifice, activitati educative pentru copii, concursuri si multe alte activitati distractive.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

„In Iasi, cercetatori din diferite domenii, ingineri, exploratori si inventatori i-au asteaptat pe pasionatii de stiinta de toate varstele in Parcul Palas. Pentru aniversarea a zece ani de Noaptea Cercetatorilor, organizatorii au pregatit experimente trasnite, conferinte fascinante, demonstratii, prezentarea celor mai recente inovatii tehnice, precum si concursuri de testare a inspiratiei si a creativitatii in universul stiintific. Participantii au fost captivati de experimente inedite, cum ar fi trenul de viteza ce pluteste deasupra sinelor datorita levitatiei magnetice, motoare puse in functiune de simple lumanari sau cristale care au crescut in timp real, sub ochii participantilor. La unul dintre standuri, curiosii au putut afla cat de acidulate sunt sucurile pe care le consuma si cum arata viata secreta a celulelor. O camera in care se formeaza ceata spontan, precum si o furtuna simulata intr-un borcan cu muraturi au fost alte doua experimente noi prezentate de cercetatorii Universitatii Cuza din Iasi”, a transmis Madalina Cocea, purtator de cuvant la UAIC.

Citeste si: Eveniment incredibil la Iasi. Mii de ieseni au trait o experienta unica – GALERIE FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu