Local

Mii de ieseni s-au imbulzit sa prinda un loc de cazare pe litoral

Publicat: 15 aug. 2013
1

@ Mini-vacanta de Adormirea Maicii Domnului a adus incasari considerabile agentiilor de transport @ Iesenii care prefera muntele au ales peisajele din Brasov, iar cei cu dare de mana au plecat spre Roma

Pentru ieseni, mini-vacanta stabilita de Guvern a fost binevenita. Cu mic, cu mare, acestia s-au inghesuit la agentiile de turism si la cele de transport persoane, pentru a-si cumpara bilete spre destinatia dorita. Majoritatea celor care au preferat sa plece din Iasi sunt tineri, care s-au decis sa se relaxeze la munte sau la mare. „Facem si reducere, daca este cazul. De obicei, cand sunt grupuri mari de persoane. Intr-adevar, in acest week-end prelungit am suplimentat numarul de locuri, pentru ca am avut multe rezervari spre litoral”, sustine un agent din cadrul unei companii de transport. Unii ieseni se indreapta si spre munte in acest sfarsit de saptamana, la Brasov in special, dar destinatia preferata pentru cei care au vrut sa profite de cele patru zile libere ramane litoralul Marii Negre.

„Nu am suplimentat numarul vagoanelor, pentru ca nu a fost nevoie, dar in schimb sunt mult mai multi clienti decat in celelalte saptamani. Ruta Iasi – Mangalia este cea mai vizata de catre ieseni. S-au marit si incasarile in ultimele 24 de ore”, a precizat Viziteu Merisor, angajat al Companiei CFR Calatori. Pentru majoritatea companiilor, incasarile au fost de doua ori mai mari decat in celelalte zile. Iesenii cu dare de mana, care au mers deja pe litoralul romanesc, au preferat strainatatea in aceasta mini-vacanta. Cel mai cautat oras pare a fi Roma. „Am ramas surprinsi de numarul mare de persoane care au plecat spre Italia. A fost nevoie de inca un autocar. Majoritatea pleaca astazi spre Italia si revin luni noaptea sau marti dimineata in Iasi”, a spus asistent managerul unei companii de transport persoane.

Adauga un comentariu